Het vegetarisch-indiase menu

Dit vegetarische menu is geïnspireerd op de Indiase keuken. We beginnen met een lekker, lichtpittig bladerdeegtaartje met groenten in rode currypasta en daarbij een frisse komkommer raita. Het hoofdgerecht is een dahl van zoete aardappel en rode linzen, daarbij serveer je naan en een frisse salsa van koriander en pompoenpitten. We sluiten af met een mango kulfi, een traditioneel Indiaas ijs dat je makkelijk zelf kan maken zonder ijsmachine.

DierDier

Ingrediënten voor 6 personen

Groentetaartjes met raita

6 bladerdeeg plakjes (roomboter)
150 gr rode currypasta
3 eetlepels zonnebloemolie
2 tomaten
1 gele paprika
1 rode ui
6 takjes verse munt

Halve komkommer
175 ml volle yoghurt
1/4 theelepel suiker
1/4 theelepel zout
1 theelepel komijnzaad
10 zwarte peperkorrels
1/4 theelepel paprikapoeder

Dahl met naan en pompoensalsa

600 gr spinazie
3 uien
3 eetlepels verse gember
250 gr zoete aardappel
200 gr aardappel
3 eetlepels kerriepoeder
140 gr tomatenpuree
750 ml kokosmelk
3 groentebouillonblokjes
200 gr rode linzen
60 gr pompoenpitten
Bosje verse koriander
3 Limoenen
3 naanbroden
2 teentjes knoflook

Mango kulfi

350 gr diepvriesmango
1 blikje gecondenseerde melk
300 ml kookroom
25 gr amandelmeel
1 theelepel gemalen kardemon
30 gr pistachenoten
6 siliconen muffinvormpjes

Aan de slag

Voor dit menu moet je echt aan het begin van de middag al beginnen. Schrik niet, je bent niet de hele middag bezig, maar de  kulfi moet 5 à 6 uur in de in de vriezer staan. Uiteindelijk ben je met alle voorbereidingen voor dit menu zo'n anderhalf uur bezig. Tijdens het eten heb je dan nog ongeveer 20 minuten werk aan de dahl.

Mango kulfi

Je start dus met de kulfi, je hebt daar slechts zo'n 20 minuten werk aan. Maar tussendoor moet het ijsmengsel afkoelen voor je de mango erdoor kan pureren en dan moet het nog 5 à 6 uur de vriezer in. Dus je moet het even goed plannen, maar je kan het ook alvast 1 of 2 dagen van te voren maken.

Bekijk hier het recept voor mango kulfi >>

Dahl met pompoensalsa

Als tweede kan je de dahl voorbereiden: om te voorkomen dat de aardappel, linzen en spinazie te gaar worden kan je de dahl alleen niet van te voren al bakken/koken. Je kan wel vast alle ingrediënten klaar zetten (t/m stap 6 van het recept), hier ben je ongeveer een half uurtje mee bezig, dus dat kan je mooi doen terwijl je wacht tot het roommengsel voor de kulfi is afgekoeld.

Lees hier hoe je dahl met pompoensalsa maakt >>

Groentetaartjes met rode curry en raita

De groentetaartjes zijn heel makkelijk te maken met kant-en-klaar bladerdeeg en currypasta. Je kan de raita vast van te voren klaar maken, maar met de taartjes zelf hoef je eigenlijk pas een half uurtje voor jullie gaan eten te starten. Dan kun je ze lekker warm serveren. 

Hier vind je het recept voor de groentetaartjes >>

    Eet smakelijk!