Deze bladerdeegtaartjes met groenten in rode curry zijn licht pittig. Je serveert ze met een frisse komkommer raita. Een erg lekker en makkelijk voorgerechtje, of snij ze in kleinere stukjes en serveer als borrelhapje. Ik maakte de taartjes met tomaat, paprika en ui, maar je kunt eigenlijk iedere soort groente gebruiken. Net wat jij lekker vindt.
Ingrediënten voor 6 personen
6 bladerdeeg plakjes (roomboter)
150 gr rode currypasta
3 eetlepels zonnebloemolie
2 tomaten
1 gele paprika
1 rode ui
6 takjes verse munt
Raita
Halve komkommer
175 ml volle yoghurt
1/4 theelepel suiker
1/4 theelepel zout
1 theelepel komijnzaad
10 zwarte peperkorrels
1/4 theelepel paprikapoeder
Aan de slag met de groentetaartjes
- Begin met de raita, dan kunnen de smaken lekker intrekken. Schil daarvoor de komkommer, snij over de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij in stukjes en zet opzij.
- Mix de yoghurt met het zout en de suiker en zet ook opzij
- Verhit een pan met dikke bodem op middelheet vuur. Zet het vuur uit en doe het komijnzaad en de peperkorrels er een halve tot hele minuut in totdat deze beginnen te geuren.
- Haal uit de pan en laat even afkoelen. Maal ze dan fijn in een hakmolen of met een vijzel.
- Mix 3/4 van het mengsel door de yoghurt en voeg ook de komkommer toe. De rest van de komijn, peper en het paprikapoeder strooi je er straks vlak voor het serveren over.
- Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat ondooien onder een vochtige theedoek. Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snipper de ui en snij de paprika in blokjes. Verwijder de zaadjes van de tomaten, dep droog met een keukenpapiertje en snij rest ook in blokjes.
- Meng de currypasta met de olie, meng ongeveer een derde hiervan door de paprika, ui en tomaat.
- Leg de bladerdeegplakjes op een bakplaat met bakpapier en smeer de rest van de rode curry over de plakjes, laat de randjes vrij.
- Verdeel de groenten over het bladerdeeg en bak 20 minuten in de oven.
- Snij ondertussen de munt fijn.
- Strooi de munt over de bladerdeegtaartjes als ze uit de oven komen en serveer direct samen met de raita (waar je de resterende peper, komijn en paprikapoeder overheen hebt gestrooid).
Reactie plaatsen
Reacties