Deze lauwwarme pittige kipsalade is een heerlijk en gezond voorgerechtje. De kip zit bomvol smaak, dankzij een heerlijke mix aan kruiden. Je bakt de pittige kip samen met ui, wortels en paprika en serveert het met sla en cherrytomaatjes, een lekker lichte start van jullie etentje :)
Ik maakte de salade bij dit eenpansmenu, een handig, afwasproof 3 gangen menu.
Ingrediënten voor 6 personen
Deze hoeveelheid is genoeg als voorgerechtje voor 6 personen, of serveer als hoofdgerecht voor 3 personen met wat aardappels of brood erbij.
600 gr kipdijfilet
3 tl paprikapoeder
1,5 tl knoflookpoeder
1,5 tl salie
1,5 tl uipoeder
1,5 tl zout
0,75 tl witte peper
0,75 tl chili poeder
4 à 5 el olijfolie
1 rode paprika
1 ui
350 gr wortel
100 gr veldsla
Ca 20 cherrytomaten
Zo maak je deze pittige kipsalade
- Snij eerst de kipdijfilet's in heel dunne reepjes.
- Mix de kruiden door elkaar in een bakje en voeg 3 eetlepels olijfolie toe. Mix de kip met de marinade en laat even staan.
- Snij de paprika in dunne reepjes. Schrap de wortels en rasp deze. Snij de ui in dunne kwart-ringen.
- Verhit nu een klont boter in een wokpan op middelmatig vuur.
- Fruit de ui aan, voeg de kip toe als de ui glazig is en zet het vuur wat hoger.
- Voeg na zo'n 5 minuten de wortel en paprika toe en schenk er 150 ml water bij.
- Zet het vuur weer iets lager en laat de kip en groenten nu ongeveer een half uurtje bakken, voeg tussendoor nog een keer zo'n 75 ml water toe als alles verdampt is.
- Verdeel ondertussen de veldsla over de borden, snij de cherrytomaten doormidden en leg ook op de borden.
- Druppel een beetje olijfolie over de sla en bestrooi met wat peper en zout.
- Schep de kip bovenop de veldsla en serveer.
Reactie plaatsen
Reacties