Dit knoflookbrood is een heerlijk voorgerechtje of snack bij een wijntje. Het is net even lekkerder dan gewoon brood met kruidenboter, doordat je het brood insmeert met olijfolie, verse kruiden en knoflook. Je maakt het supersnel met een kant-en-klare ciabatta. Of gebruik een afbak ciabatta die je van te voren afbakt en af laat koelen.
Het recept komt uit het boek ‘Jamie’s 30 minute meals’ en ik maakte het dan ook als voorgerecht bij het 30 minuten menu. Een aanrader als je weinig tijd hebt, maar wel gasten verwacht die lekker komen eten. Als je wat extra tijd hebt kan je de kruidenboter zelf maken, zo niet dan koop je het gewoon kant-en-klaar.
Ingrediënten voor 1 brood
1 ciabatta
10 gr verse peterselie
5 gr verse salie
2 flinke tenen knoflook
Bakje kruidenboter (of zelfgemaakt)
Scheut olijfolie
Zo maak je dit knoflookbrood
- Verwarm de oven voor op 200 graden (boven-onderwarmte).
- Snij de ciabatta iedere 2 cm ongeveer 3 kwart in.
- Hak de peterselie en salie fijn.
- Verkreukel een vel bakpapier onder de kraan en leg op het aanrecht, strijk glad. Strooi de fijngesneden kruiden erop en wat zout en peper.
- Pers de knoflook erbij uit en besprenkel met een flinke scheut olijfolie.
- Meng door elkaar en wrijf het brood ermee in, ook in de sneden.
- Leg het brood op het bakpapier en vouw het dicht.
- Leg op een rek in het midden van de voorverwarmde oven en bak ongeveer 10 minuten.
Eet smakelijk!
Serveer een van deze hoofdgerechten na het knoflookbrood: