Dadel-vijgenbrood

Gepubliceerd op 16 november 2022 om 08:17

Dit lekker zoete dadel-vijgenbrood is heerlijk bij een kaasplankje. Het combineert vooral heel goed met een beetje blauwe kaas. Ik maakte het als onderdeel van het kaasmenu. Met behulp van een keukenmachine heb je het zo gemaakt, maar het brood moet wel een tijdje laten opstijven in de koelkast. 

Gebruik voor dit brood gedroogde dadels die wel lekker smeuïg zijn, zodat de ingrediënten goed aan elkaar blijven plakken en je er een mooie rol van kan maken.

Ingrediënten

125 gr dadels
125 gr gedroogde vijgen
30 gr walnoten
30 gr pecannoten

Aan de slag met dit dadel-vijgenbrood

  1. Doe de dadels en vijgen in een blender of keukenmachine en maal fijn.
  2. Als het aan elkaar begint te plakken voeg je de noten toe.
  3. Maal nog even door tot alles goed door gemengd zit en het allemaal aan elkaar blijft plakken.
  4. Leg het mengsel op een stuk vershoudfolie en vorm er met je handen een rol van.
  5. Rol de folie er strak omheen en draai de zijkanten ook strak aan. Het lijkt eigenlijk meer op een worst in plaats van een brood.
  6. Leg in de koelkast en laat minimaal 2 uur opstijven. Bewaar in de koelkast tot gebruik. Serveer met kaas, toastjes en jam of marmelade.

Eet smakelijk!

DrankDrank

Probeer ook eens een van deze recepten: