Bliss balls kokos-kardemom

Gepubliceerd op 25 juli 2023 om 06:45

Waarom Bliss balls, bliss balls heten weet ik niet. Ik weet wel dat ze megalekker zijn en een goede vervanger van koekjes als tussendoortjes. Niet megagezond, maar een stuk voedzamer dan koekjes en ze geven ook langer een verzadigd gevoel. Deze variant is lekker zomers dankzij de kokos en kardemom. Die laatste geeft een heerlijke citrusachtige smaak.

Bliss balls maak je door dadels fijn te maken samen met bijvoorbeeld noten, havermout en kaneel. In dit geval voeg je zowel dadels als gedroogde vijgen toe, daarnaast gaan er wortels, kokosrasp en pistachenoten in. En, in plaats van de veel gebruikte kaneel als smaakmaker, meng je er kardemom doorheen voor die zomerse, frisse smaak. Een beetje male syrup maakt het nog ietsje smeuïger en zorgt ervoor dat alles goed blijft plakken.

Het enige wat je hoeft te doen is alles fijn malen in een keukenmachine. Hoe langer je het maalt, hoe fijner het mengsel wordt. Ik vind het wel lekker als er nog wat structuur in zit, maar je kan het dus ook gewoon wat langer fijner malen. Daarna draai je er gewoon balletjes van.

Ingrediënten voor 10 stuks

60 gr geraspte wortel
60 gr zachte gedroogde dadels
60 gr gedroogde vijgen
1 tl kardemom
50 gr kokosrasp + extra om ze doorheen te rollen
50 gr gepelde, geroosterde pistachenoten
1 tl maple syrup

Zo maak je deze zomerse bliss balls

  1. Check even of het harde steeltje nog aan de vijgen zit en verwijder dat.
  2. Snij de vijgen en dadels iets kleiner en doe samen met de andere ingrediënten in een keukenmachine of blender.
  3. Maal alles fijn tot een plakkerige massa. Draai hier met je handen 10 balletjes van.
  4. Doe wat kokosrasp in een bakje en rol de bliss balls erdoorheen.
  5. Leg ze in de koelkast en laat een uurtje opstijven. Je kan ze afgesloten in de koelkast een weekje bewaren.

Eet smakelijk!

GezondheidGezondheid

Probeer deze tussendoortjes ook eens:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.