Vegan bananenbrood met pindakaasglazuur

Gepubliceerd op 2 juli 2021 om 07:54

Dit vegan bananenbrood is een heerlijk tussendoortje of toetje! Lekker met stukjes pure chocola erdoor. En die glazuur... ik denk dat pindakaasliefhebbers die overal wel op willen smeren ;)

Ik maakte er eenpersoonsbroodjes van met een muffinvorm. Je kan er ook één groter bananenbroodje van maken, dan moet je hem wel iets langer bakken. 

Ga je echt voor een volledig bananenbrood (in een cakevorm van ca. 25 cm) dan kan je de ingrediënten het beste verdubbelen. Controleer of het vegan bananenbrood gaar is door er een satestokje in te prikken. Komt die er schoon uit, dan is hij klaar.

Ingrediënten voor 6 vegan bananenbroodmuffins

2 rijpe bananen
35 ml zonnebloemolie
120 gr zelfrijzend bakmeel
3/4 tl bakpoeder
1/2 el kaneel
40 gr pure chocola
Glazuur
1 el plantaardige melk
40 gr poedersuiker
20 gr pindakaas (zonder stukjes)

Zo maak je de vegan bananenbroodmuffins met pindakaasglazuur

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Prak de bananen helemaal fijn met een vork en meng met de zonnebloemolie.
  3. Zeef in een andere kom het bakmeel, de baking soda en het kaneel en roer door elkaar.
  4. Voeg de droge ingrediënten toe aan de banaan en roer goed door elkaar.
  5. Snij de chocola fijn en roer er ook doorheen.
  6. Neem een muffinbakvorm en vet in, of leg er (papieren) cakevormpjes in. Verdeel het beslag over 6 muffins.
  7. Bak de vegan bananenbroodmuffins in ongeveer 16 minuten gaar. Laat dan helemaal afkoelen.
  8. Roer voor de glazuur poedersuiker door de melk. Voeg daarna de pindakaas in 2 delen toe en roer goed door.
  9. Verdeel de glazuur over de afgekoelde muffins. Laat de glazuur in ieder geval een half uurtje uitharden.

Eet smakelijk!

KokenKoken

Probeer ook eens deze vegan baksels:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.