Ananascake met pecan-kokostopping

Gepubliceerd op 16 oktober 2022 om 07:02

Deze cajun ananascake is een aanrader, vooral voor echte zoetkauwen. Ondanks dat het een origineel cajun recept is, bij Louisiana vandaan, geeft het een beetje een tropisch en zomers gevoel. Niet gek met ingrediënten als ananas en kokos.

Je maakt de cake op basis van ananas uit blik, inclusief het vocht. Daardoor smaakt het heerlijk naar ananas en wordt het lekker smeuïg. De topping van kokos en pecannoten maakt het nog lekkerder. Ik maakte het als toetje voor dit cajun menu. Maar ook als lekker tussendoortje bij de koffie en thee, of bij een zomerse cocktail, is het een aanrader!

Ingrediënten 

Groot blik ananas op sap (567 gr incl. sap)
2 eieren
240 gr bloem
300 gr suiker
0,5 tl suiker
1,5 tl bak soda
Topping
100 gr boter
75 gr suiker
150 ml melk
1 tl vanille extract
125 gr pecannoten
75 gr kokosrasp

Bakvorm van ca 15 bij 25 en 5 cm hoog

Zo maak je cajun ananascake met pecan-kokostopping

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakblik van ca. 25 bij 15 cm en minimaal 5 cm hoog in met een beetje boter en bekleed met bakpapier.
  2. Doe de ananas inclusief het vocht in een blender en maal in maximaal 30 seconden fijn. Het hoeft niet helemaal glad te worden. Voeg de eieren toe en mix nog maximaal 30 seconden tot het goed gemixt is.
  3. Roer in een kom de bloem, suiker, het zout en de baksoda door elkaar. Maak een kuil in het midden giet het ananasmengsel erin.
  4. Mix met een keukenmachine of handmixer op middellage snelheid door elkaar in 2 tot 3 minuten. Giet in de bakvorm en bak in ongeveer 60 minuten gaar. Een satéprikker moet er schoon uitkomen als je die in het midden prikt.
  5. Hak ondertussen de pecannoten in kleine stukjes.
  6. Als de cake bijna klaar is doe je de boter, suiker en melk voor de topping in een pannetje en laat op middellaag vuur smelten, roer regelmatig.
  7. Haal de cake uit de oven laat 5 minuten afkoelen in de vorm. Zet ondertussen het vuur van de topping hoger en breng aan de kook, laat 5 minuten koken.
  8. Roer dan de pecannoten en het kokosrasp erdoor en giet over de warme cake. Nu komt het moeilijkste deel van dit recept: laat de cake minimaal een uur afkoelen.
  9. Snij in stukken en serveer eventueel met een bolletje ijs.

Eet smakelijk!

KokenKoken

Maak ook eens een van deze cakes:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.