Wortelcake met anijscrème

Gepubliceerd op 18 oktober 2021 om 07:00

Ik heb een heerlijk cakerecept voor je! Wortelcake op smaak gebracht met anijspoeder en afgetopt met een megalekkere anijscrème. De cake is lekker luchtig en de crème lekker smeuïg, een perfecte combi dus. Ik heb hem inmiddels een keer of 3 gemaakt en hij is iedere keer zo op. Laat het vooral niet op tafel staan, want stoppen met eten is onmogelijk!

Je maakt de cake deels met bananen, dus er zitten zelfs nog wat vitamientjes in ;) En nog beter, de anijscrème maak je met een scheut ouzo. Wat ook meteen een goede tip is om erbij te serveren.

Ingrediënten voor 1 wortelcake

300 gr wortels
2 kleine, rijpe bananen (ca. 160 gr)
2 eieren
200 gr donkere basterdsuiker
100 ml zonnebloemolie
325 gr zelfrijzend bakmeel
1 tl baksoda (geen bakpoeder)
3 tl anijspoeder
Bakvorm van ongeveer 17 bij 28 cm of een ronde van 24 cm doorsnee

Anijscrème
30 ml water
150 gr suiker
2 steranijs
50 gr eidooiers (ca. 2,5 eieren)
snuf zout
35 ml ouzo
225 gr zachte boter in kleine blokjes

Zo maak je de wortelcake met anijscrème

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de bakvorm in en leg er een bakpapier in die aan 2 kanten uit de vorm steekt, zodat je de er straks mee uit de vorm kan tillen.
  2. Schrap en rasp de wortels en zet apart tot gebruik.
  3. Prak de bananen in een kom van de keukenmachine tot een gladde massa
  4. Voeg de eieren en basterdsuiker toe en mix in de keukenmachine tot de suiker is opgelost. Schenk al mixend de zonnebloemolie erbij.
  5. Roer het bakmeel, anijspoeder en de baksoda door elkaar en zeef bij het bananenmengsel. Mix tot een glad beslag.
  6. Roer als laatste wortels door het beslag. Giet dan in de bakvorm en bak in 70 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  7. Maak ondertussen de anijscrème. Doe daarvoor het water met de suiker en steranijs in een pannetje en breng aan de kook. Warm op tot 120 graden.
  8. Klop ondertussen de eidooiers met de snuf zout los in een keukenmachine.
  9. Zet de keukenmachine op een middellage stand en giet de suikersiroop erbij zodra deze 120 graden is. Wees heel voorzichtig om je niet te branden, maar wel snel, anders is de siroop niet meer vloeibaar.
  10. Zodra alle siroop erin zit, kan je de keukenmachine sneller zetten en stukje voor stukje de boter erdoor mengen.
  11. Klop als laatste de ouzo erdoor en blijf nog een paar minuten mixen zodat je een mooie luchtige crème krijgt. Zet in de koelkast om iets op te laten stijven.
  12. Laat de cake eerst even in de vorm staan en dan afkoelen op een rooster. Als de cake is afgekoeld kan de anijscrème erop.
  13. Snij de cake in blokjes en spuit de crème er per blokje op met een spuitzak, of besmeer gewoon de hele cake met een dikke laag anijscrème en snij daarna in stukken.
  14. Serveer met thee, koffie of een lekker ouzotje :)

Eet smakelijk!

Tip: probeer ook eens een van deze cakes:

KokenKoken

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.