Ik heb weer een lekker menu voor je! Dit cajun menu zit vol smaak, je serveert 3 gerechten die niet vaak gegeten worden in Nederland. Leuk als je eens wat anders wilt dus!

Het menu start met gevulde portobello's met krab. De vulling wordt lekker smeuïg en smaakt heerlijk. Daarna serveer je blackened fish met een bloemkool-aardappelgratin. Je bakt de vis heel heet, waardoor de kruiden zwart kleuren. En dat kruidenmengsel is, ook zwartgeblakerd, erg lekker! Sluit af met een heerlijke ananascake. De cake is lekker zacht en maak je af met een topping van kokosrasp en pecannoten. Een perfect toetje voor echte zoetekauwen, want zoet is deze cake zeker 😋

Ingrediënten voor 4 personen

Gevulde portobello's met krab
4 portobello's
120 gr krabvlees (uit blik, uitlekgewicht)
1 bosui
30 gr paneermeel
440 ml slagroom
1 el boter
1 teen knoflook
0,25 tot 0,5 tl cayennepeper
0,25 tl zout
40 gr parmezaan
Snuf paprikapoeder

KokenKoken

Blackened fish met aardappel-bloemkool gratin
4 zeebaarsfilets van ca 120 gr per stuk, max. 2 cm dik
150 gr ongezouten boter
1,5 tl zout
1 el paprikapoeder
1 tl uienpoeder
1tl knoflookpoeder
1 tl gedroogde tijm
0,5 tl gedroogde orgenao
0,5 tl peper
0,5 tl cayennepeper
Gratin
500 gr bloemkool
500 gr aardappel
1 rode ui
75 gr gruyere
75 gr cheddar
150 gr hamblokjes
0,5 el mosterd
1 tl paprikapoeder
0,5 tl zout
0,25 tl peper
1/8 tl cayennepeper
250 ml slagroom
3 bosuien
Botersaus
125 gr boter
1 el citroensap
1 bosui
Cayennepeper en zout naar smaak

Ananascake met pecan-kokostopping
Groot blik ananas op sap (567 gr incl. sap)
2 eieren
240 gr bloem
300 gr suiker
0,5 tl suiker
1,5 tl bak soda
Topping
100 gr boter
75 gr suiker
150 ml melk
1 tl vanille extract
125 gr pecannoten
75 gr kokosrasp

Zo maak je het cajun menu

Schrik niet van de lijst ingrediënten die je nodig hebt voor het hoofdgerecht, het gaat voornamelijk om kruiden die je voor een groot deel waarschijnlijk wel op voorraad hebt.  Je kan alle onderdelen van dit menu van te voren klaar maken, behalve de vis. Gelukkig hoef je de vis maar maximaal minuten per kant te bakken, dus dat is zo klaar.

Ananascake met pecan-kokostopping

Begin met het toetje, je kan de ananascake ook een dag van te voren vast klaar maken. Wel even opletten dat je hem dan niet al helemaal opeet. Moeilijk om vanaf te blijven, zò lekker! Je maakt de cake met ananas uit blik, inclusief het vocht. Daardoor smaakt het heerlijk naar ananas en wordt het lekker smeuïg. De topping van kokos en pecannoten maakt het nog lekkerder.

Lees hier hoe je de cajun ananascake maakt >>

Gevulde portobello's met krab

Als tweede bereid je de gevulde portobello's voor. Je kan ze helemaal klaarmaken t/m stap 7, zodat ze alleen nog in de oven hoeven. Bewaar ze tot die tijd in de koelkast. Krab is een van de ingrediënten waar ik meteen aan moest denken bij de cajun keuken, dat moest dus sowieso in dit menu komen. Erg lekker als vulling voor deze portobello's. Hou je er niet van? Gebruik dan zalm of tonijn uit een blikje.

Bekijk hier het recept voor gevulde portobello's >>

Blackened fish met aardappel-bloemkool gratin

Blackened fish wordt traditioneel met redfish gemaakt, in de jaren 80 was het zo populair dat er in de VS een tekort aan deze vis was. Je kan roodbaarsfilet gebruiken, maar een witvis, zoals zeebaars die ik gebruikte, is ook lekker voor dit recept. Je kan de gratin alvast helemaal klaarmaken en bakt de vis in een extreem hete pan heel kort gaar direct voor het serveren. Het is handig om hiervoor een gietijzeren pan te gebruiken omdat die heel heet kunnen worden.

Lees hier het volledige recept voor blackened fish met aardappel-bloemkool gratin >>

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.