Blue curaçao panna cotta

Gepubliceerd op 25 oktober 2022 om 07:02

Vind je deze panna cotta er ook zo mooi uit ziet? Een spectaculair toetje bij ieder etentje, bijvoorbeeld bij het Mondriaan menu. Je brengt het op smaak en kleur met Blue curacao, maar ik voegde ook nog wat blauwe kleurstof toe voor een extra spectaculair kleurtje. Panna cotta is heel makkelijk te maken en bereid je gewoon helemaal van te voren.

Maak vlak voor het serveren af met een toef slagroom waar je ook een beetje blue curaçao aan toevoegt en jouw etentje eindigt goed!

Ingrediënten voor 6 toetjes

750 ml slagroom
300 ml blue curaçao
120 gr suiker
7,5 blaadjes gelatine
1 vanille stokje
Eventueel een beetje blauwe voedselkleurstof
Garnering
300 ml slagroom
2 à 3 el suiker
3 el blue curaçao
Eventueel een eetbaar bloemetje

Zo maak je blue curaçao panna cotta

  1. Zet alvast de glazen of bakjes klaar waarin je de panna cotta gaat serveren.
  2. Doe de gelatine blaadjes in een bakje koud water en laat 10 minuten weken.
  3. Doe de slagroom en suiker in een pannetje.
  4. Snij het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit en voeg zowel het merg als het stokje toe aan de pan met slagroom.
  5. Warm rustig op en roer steeds door zodat de suiker oplost. Voeg dan de blue curaçao en eventueel wat kleurstof toe en breng het mengsel aan de kook.
  6. Haal van het vuur zodra het kookt, knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer door de panna cotta zodat ze helemaal oplossen.
  7. Verdeel de panna cotta over de glazen en zet minimaal 2,5 uur in de koelkast om op te stijven.
  8. Klop vlak voor het serveren de slagroom stijf met de suiker en blue curaçao en doe in een spuitzak met gekarteld mondje. Garneer de panna cotta met mooie slagroomtoeven.

Eet smakelijk!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Combineer de blue curaçao panna cotta met een van deze voorgerechten: