Banaanpannenkoekjes met gegrilde ananas

Gepubliceerd op 19 maart 2021 om 08:05

Op nationale pannenkoekendag kan ik natuurlijk niet anders dan dit lekkere pannenkoekenrecept met je te delen. Deze pannenkoeken worden gemaakt van banaan en ei. Heel gezond dus, maar daar merk je niks van. Het smaakt gewoon lekker. Zeker in combinatie met de gekarameliseerde ananas is het een heerlijk toetje.

Ze zijn trouwens ook prima als ontbijt te eten, voeg dan 80 gr havermout toe, voor een voedzaam ontbijtje. Ik eet er dan meestal 4 als ontbijt. Ze blijven in de koelkast nog een paar dagen goed, dus met dit recept maak je meteen voor 3 dagen ontbijt.

Ingrediënten voor 12 pannenkoekjes

3 bananen
6 eieren
15 gr bakpoeder
1 tl citroengras
12 ananasringen op sap
6 el honing

Aan de slag

  1. Mix in een blender de bananen, eieren, het bakpoeder en de citroengras tot een luchtig beslag.
  2. Verwarm een klontje boter in een klein pannetje en bak 12 kleine pannenkoeken van de mix op middelhoog vuur. Je moet ze ongeveer 3 minuten per kant bakken. Als dit je te lang duurt, bak dan gewoon 6 grotere pannenkoeken, scheelt weer wat tijd.
  3. Verhit een grillpan en dep de ananasschijven droog.
  4. Leg de schijven in de hete grillpan en gril ongeveer anderhalve minuut, draai dan om.
  5. Besprenkel de warme kant met wat honing en draai na anderhalve minuut weer om. Besprenkel ook die kant met honing, draai na anderhalve minuut weer om en gril nog een minuutje.
  6. Leg de ananasschijven op de pannenkoekjes.