Gekarameliseerde paprika met pinda crumble

Gepubliceerd op 2 augustus 2023 om 06:47

Yes, paprika in een toetje is lekker! Ik kwam een tijdje geleden een recept met gekarameliseerde paprika tegen en besloot meteen een paprika menu op de planning te zetten. Dit toetje is de afsluiter van het menu en het is een heerlijk einde van het etentje!

De paprika voegt een bijzondere, maar vooral lekkere smaak toe aan het toetje en zorgt ervoor dat het net wat minder zoet is. Je karameliseert het samen met appel en serveert het met een pinda crumble en een vanille room. Die maak je van slagroom, mascarpone, vanille en suiker. Die crumble en room zijn trouwens sowieso heel lekker en is ook een aanrader om bij andere (fruit)toetjes serveren.

Ingrediënten voor 4 personen

3 gele paprika's
2 appels
45 gr poedersuiker
Klontje boter
Vanille room
Half vanillestokje
125 gr mascarpone
125 ml slagroom
1,5 el suiker
Pinda crumble
110 gr bloem
75 gr pinda's
80 gr boter
80 gr suiker
Snuf zout

Het recept voor gekarameliseerde paprika met pinda crumble

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Begin met de crumble, snij daarvoor de boter in kleine blokjes en zet terug in de koelkast zodat het koud blijft.
  3. Hak de pinda's fijn, maar zorg dat er nog wel wat grote stukjes tussen zitten.
  4. Roer de pinda's, suiker, bloem en snuf zout door elkaar. Voeg de koude boter toe en wrijf met je vingers door elkaar tot een kruimelig deeg.
  5. Leg op een bakplaat met bakpapier en bak ongeveer 18 minuten in de oven gaar. Als het uit de oven komt is het nog zacht, het wordt knapperig als het afkoelt. Zet weg tot gebruik.
  6. Doe de slagroom en mascarpone in een bakje. Snij het vanillestokje open en voeg het merg toe aan de room. Voeg ook de suiker toe en klop het stijf op. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  7. Schil de paprika's met een dunschiller, dat is een beetje lastig door alle deuken die erin zitten, maar als er een beetje schil blijft zitten is het niet erg. Snij daarna doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij in repen.
  8. Schil de appels, snij in kwarten, verwijder het klokhuis en snij over de lengte in plakken.
  9. Verhit een koekenpan (het liefst een waarin je geen dingen als knoflook en ui bakt, ik gebruikte de pan die ik voor pannenkoeken gebruik), smelt de boter erin en bak e paprika en appel ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur. Roer regelmatig door.
  10. Voeg dan de poedersuiker toe en laat nog 5 tot 10 minuten karameliseren.
  11. Schep de crumble op 4 bordjes, verdeel daar het paprika-appelmengsel over en schep er wat vanille room bij.

Eet smakelijk!

KokenKoken

Serveer de gekarameliseerde paprika na een van deze lekkere hoofdgerechten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.