Dit gerecht zit bomvol smaak! Het is redelijk pittig, maar toch kon ik niet stoppen met ervan te eten. Ik kreeg het recept voor Chinese aubergine van een collega en paste het iets aan door er kip aan toe te voegen en het iets minder spicy te maken. Naast pepers en chilivlokken voor de pit voeg je ook nog een berg knoflook toe, 5 spice kruiden, oestersaus en sojasaus. Dat moet wel een smaakbom worden, toch!? Het is echt een aanrader als je van Chinese gerechten houdt.
En het handige is dat je alle ingrediënten gewoon bij de meeste supermarkten kunt kopen. Alleen voor de lichte en donkere sojasaus ben ik toch maar even naar de toko gegaan, om zeker te weten dat ik de goede had. Er zit namelijk wel een flink smaakverschil tussen donkere en lichte sojasaus, de eerste is veel sterker van smaak dan de lichte variant.
Eet je vegetarisch? Dan kan je de kip gewoon weglaten of vervangen voor een vegetarische variant.
Ingrediënten voor 2 à 3 personen
2 aubergines (ca. 650 gr)
275 gr kipfilet
2 rode pepers
6 tenen knoflook
1 el chilivlokken (of 2 als je van echt pittig houdt)
1 el 5 spice kruiden
1 el oestersaus
3 el olie (bv. Arachide)
2 el lichte sojasaus
2 el donkere sojasaus
0,5 à 1 el donkerbruine bastedsuiker (kan je weglaten als je van pittig houdt)
1 of 2 bosuitjes
Rijst voor erbij
Aan de slag met Chinese aubergine met kip
- Verwarm de oven voor op 200 graden (boven/onderwarmte).
- Smeer de aubergine in met een klein beetje olie en leg op een bakplaat met bakpapier.
- Bak 20 minuten in de oven, draai de aubergines dan om en bak nog 15 minuten.
- Laat de aubergines even afkoelen, zodat je ze kan aanraken zonder je handen te branden.
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 graden.
- Snij ondertussen de peper en knoflook fijn. Meng in een ruime ovenschaal met de chilivlokken, 5 spice kruiden, oestersaus, olie, sojasauzen en de bruine suiker.
- Roer alles goed door.
- Snij de kip in stukken van ca. 5 cm, als je ze te klein snijdt worden ze droog tijdens het bakken.
- Meng de kip met 2 eetlepels van de marinade.
- Snij de afgekoelde aubergine in blokjes en meng in de ovenschaal door de marinade.
- Leg de stukken kip erboven en zet in de oven.
- Bak nog ongeveer 18 minuten.
- Kook ondertussen de rijst gaar volgens de uitleg op de verpakking en snij de bosui in schuine ringetjes.
- Garneer de aubergine met bosui en serveer met de rijst.
Eet smakelijk!
Combineer de Chinese aubergine met deze gerechten voor een Chinese rijsttafel:
Reactie plaatsen
Reacties