Gewokte pittige speklappen en paprika

Gepubliceerd op 9 mei 2023 om 06:45

Dit gerechtje wilde ik al mega lang maken, maar iedere keer als ik bij de toko was vergat ik om hiervoor meteen even de juiste ingrediënten mee te nemen. Nu is het eindelijk gelukt en man wat is het lekker! Inmiddels heb ik het zelfs al 3 keer gemaakt, ook met gehakt en met kip is het lekker. En uit betrouwbare bon heb ik vernomen dat je ook prima een vega variant met tofu kan maken (zie de tip onder het recept). 

Ik kwam het recept tegen in een kookboekje met wokgerechten. En eigenlijk is het heel simpel, gewoon speklappen en paprika wokken met drie verschillende soorten smaakmakers van bonen. Alleen voor die smaakmakers moet je dus wel even langs een toko.

Daar was het nog een hele zoektocht om tussen alle potjes de juiste te vinden. Dus om het iets makkelijker te maken staat onder het recept een foto van de juiste potjes. Daarmee krijg je een heerlijk smaakvol gerecht dat pittig is, maar niet té pittig. Precies goed wat mij betreft.

Ingrediënten voor 2 personen

1 ui
300 gr paprika (rood, groen en geel)
300 gr speklapjes
2 el gefermenteerde zwarte bonen in chili olie
1 el chilibonensaus
0,5 el zoete rode bonenpasta
1 tl donkere sojasaus
1 tl suiker
Snuf vers gemalen peper
150 gr rijst

Het recept voor pittige speklappen en paprika

  1. Sla de speklapjes met een vleeshamer of de bovenkant van een zwaar mes wat platter en snij daarna in plakjes.
  2. Snij de paprika's in reepjes en de ui in halve ringen.
  3. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verhit wat zonnebloemolie in een wokpan en wok de speklapjes ca. 4 minuten. Voeg dan de gefermenteerde bonen, chilibonensaus en de rode bonenpasta toe. Roer alles goed door elkaar.
  5. Voeg na een minuutje ook de paprika en ui toe en wok nog 5 minuten tot de groenten beetgaar zijn.
  6. Roer de sojasaus, suiker en naar smaak peper erdoor. Verwarm nog een minuut.
  7. Serveer met de gekookte rijst en evetueel met wat extra chilibonensaus voor de liefhebbers van extra pittig.

Tip: maak je een vega variant met tofu? Meng de verschillende bonen ingrediënten dan van te voren door elkaar en laat de tofublokjes daar alvast in marineren.

Eet smakelijk!

KokenKoken

Serveer de pittige speklapjes en paprika na een van deze voorgerechten:

Deze potjes heb je nodig om de gewokte pittige speklappen en paprika te maken:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.