Hartige pancake met gruyere en runderchipolata

Gepubliceerd op 4 mei 2023 om 06:46

Deze hartige pannenkoek is een heerlijk hoofdgerecht, ik maakte hem bij het pannenkoeken menu. Je maakt het beslag voor een Amerikaanse pancake, lekker luchtig. Hij is gevuld met gruyere en runderchipolata. Vervolgens strooi je er pompoen en champignons overheen. En je bakt hem gewoon in de oven, lekker makkelijk.

Serveer er een frisse tomatensalade bij en je hebt een heerlijke maaltijd. Je kan deze pancake helemaal van te voren maken en vlak voor het eten nog even 10 minuutjes opwarmen in de oven op 175 graden.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Ingrediënten voor 4 personen

(ervan uitgaande dat je ook een voor- en nagerecht eet)

100 gr champignons
150 gr pompoenblokjes
10 gr verse peterselie
150 gr gruyere
120 gr runderchipolata
250 gr bloem
1 tl zout
2 el olie
2 eieren
175 ml karnemelk
Tomatensalade
4 tomaten
2 bosuien
5 gr peterselie
2 à 3 el extra vierge olijfolie
2 tl azijn
Peper en zout

Aan de slag met deze hartige pancake uit de oven

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (hete lucht).
  2. Snij de peterselie fijn, snij de champignons in 6 of 8 partjes en snij de pompoenblokjes iets kleiner. Rasp de gruyere. Druk het vlees in kleine blokjes uit de worst.
  3. Roer de bloem, het bakpoeder en zout door elkaar in een ruime kom en maak een kuiltje in het midden.
  4. Giet de karnemelk, olie en eieren in het kuiltje en roer vanuit het midden de bloem erdoor tot je een glad beslag hebt. Roer dan de peterselie, worst en de helft van de gruyere erdoor.
  5. Vet een ovenschaal van ca. 25 bij 18 cm en minimaal 5 cm hoog in met een dun laagje olie en giet het beslag erin.
  6. Strooi de pompoen en champignons erover en druk heel zachtjes een beetje aan. Strooi dan de rest van de gruyere erdoor.
  7. Bak de pannenkoek in 20 tot 25 gaar in de oven.
  8. Snij ondertussen de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snij daarna in blokjes. Snij de bosuitjes en peterselie fijn. Meng in een kom de olijfolie met de azijn, peper en zout. Roer de tomaten, peterselie en bosui erdoor.
  9. Snij de pannenkoek in vier punten en serveer met de tomatensalade.

Eet smakelijk!


Serveer een van deze desserts na de hartige pancake:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.