Goulash stoofpot

Gepubliceerd op 21 september 2022 om 07:01

Goulash is volgens mij wel het meest bekende recept uit de Hongaarse keuken. Ik kreeg van mijn moeder en oma paprika- en goulashcrème van webshop 'De smaak van Hongarije' en besloot niet alleen goulash te maken, maar een heel Hongaars menu te serveren. Deze goulash was daarbij het hoofdgerecht.

Een heerlijke stoofpot met rundvlees, ui en paprika. Niet moeilijk om te maken, maar wel belangrijk om er de tijd voor te nemen. Na 3 tot 4 uur stoven is het vlees heerlijk zacht en is de smaak er heerlijk ingetrokken. Dat wordt genieten!

Ingrediënten voor ca. 4 personen

800 gr riblappen
2 uien
2 flinke tenen knoflook
2 paprika's (groen en rood)
3 tomaten
1 rood pepertje
1 el gerookt paprikapoeder
1,5 el paprikacrème van desmaakvanhongarije.nl
3 el goulashcrème van desmaakvanhongarije.nl
1,5 el karwijzaad
Sambal of andere pittige saus naar smaak
Peper en zout naar smaak
Ca. 300 gr rijst voor erbij

Het recept voor Hongaarse goulash

  1. Snij het vlees in blokjes van ca. 2 centimeter. Snij de uien in halve ringen en de paprika's en tomaten in blokjes van ook ca. 2 cm. De knoflook en het pepertje snij je fijn.
  2. Verhit wat olie in een ruime stoofpan en fruit de ui aan. Voeg het gerookte paprikapoeder, de paprikacrème en de goulashcrème toe en bak een minuut mee.
  3. Voeg dan het vlees, de peper, knoflook, karwijzaad, peper en zout toe en bak tot het vlees aan alle kanten is aangebakken. Roer dan de paprika en tomaat erdoor. Voeg ongeveer 250 ml water toe, zodat de ingrediënten net niet onder water staan.
  4. Laat nu op laag vuur 3 tot 4 uur zachtjes sudderen tot het vlees heerlijk zacht is.
  5. Proef en breng verder op smaak met peper, zout en sambal of een andere pittige saus.
  6. Kook de rijst kort voor het serveren gaar en serveer bij de goulash.

Eet smakelijk!

KokenKoken

TIP: deze stoofgerechten vind je vast ook lekker: