Appelkruimeltaart met smeuïge witte bonenvulling

Gepubliceerd op 23 februari 2021 om 08:42

Zo lekker! Deze appeltaart met smeuïge vulling van witte bonen. Klinkt misschien gek, maar je proeft niet dat er witte bonen in zitten. Je proeft wel een heerlijke crunchy bodem en kruimels met een zachte, smeuïge appelvulling. 

De taart bestaat uit 3 onderdelen, de bodem, de vulling en de kruimels. Klinkt als veel werk, maar het is allemaal makkelijk te maken. Kan bijna niet fout gaan, dus zeker eens proberen!

KokenKoken

Ingrediënten voor een taart van 20 cm

Bodem

150 gr bloem
50 gr havermout
100 gr bruine basterdsuiker
Snuf zout
1 citroen (rasp)
125 gr koude boter
1 ei

Vulling

255 gr bonen (uitlekgewicht)
80 gr suiker
2 eieren
30 gr havermout
2 tl zonnebloemolie
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
2 appels

Kruimels

50 gr bruine basterdsuiker
50 gr havermout
50 gr bloem
Snuf zout
50 gr koude boter

Aan de slag

1. Verwarm de over voor op 200 graden.
2. Maak eerst de bodem door het bloem, de havermout, suiker en het snufje zout door elkaar te roeren.
3. Rasp de schil van de citroen en roer er ook doorheen.
4. Snij de boter in blokjes en kneed dan door het bloemmengsel.
5. Voeg als laatste het ei toe en kneed het deeg tot een bal. Leg even in de koelkast.
6. Maak nu de vulling door als eerste de eieren met de suiker schuimig te kloppen.
7. Doe dan in de blender en voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve de appels.
8. Blend tot een egale massa.
9. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in blokjes.

10. Smeer nu een springvorm van 20 cm in met boter en/of beleg met bakpapier.
11. Rol de bodem uit tot een lap van ongeveer 6 cm groter dan de vorm en leg erin, zodat je rondom een rand van ongeveer 3 cm hoog hebt.
12. Verspreid de appelblokjes erover en giet dan het witte bonenmengsel erover heen.
13. Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven.
14. Voor het kruimeldeeg roer je ondertussen alle droge ingrediënten door elkaar. Snij de boter in blokjes en wrijf door de droge ingrediënten zodat je kruimels krijgt.
15. Strooi na 25 minuten de kruimels over de taart, druk zachtjes aan en bak nog 15 tot 20 minuten.
16. Laat iets afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

Eet smakelijk!