Boterkoek en brownies, twee van mijn favoriete gebakjes. In dit recept heb ik de twee samengevoegd tot één goddelijk taartje. De brownie is ook nog eens gemaakt van Nutella, beter kan volgens mij niet. Dus heb je komend weekend zin om iets te bakken, probeer deze gevulde boterkoek met Nutella!
Je bakt de boterkoek in 2 delen en moet tussendoor wel even wachten tot het eerste deel is afgekoeld. Dus hou rekening met voldoende tijd en onthoud, het is echt het wachten waard!
Ingrediënten voor een taartje van 24 cm
250 gr zachte boter
275 gr bloem
200 gr suiker
Rasp van 1 citroen
Snufje zout
2 eieren
150 gr Nutella
Handje hazelnoten
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Maak eerst het deeg van de boterkoek. Mix daarvoor de boter en suiker door elkaar in een keukenmachine.
- Voeg dan de bloem, citroenrasp en een snufje zout toe en mix of kneed tot een stevig deeg.
- Verdeel het deeg in 2 delen, tweederde voor de bodem en eenderde voor de bovenkant.
- Wikkel beiden in huishoudfolie en leg even in de koelkast.
- Breek de eieren en roer even los. Mix anderhalf ei schuimig in de keukenmachine.
- Verwarm ondertussen de Nutella op laag vuur in een pannetje, zodat het vloeibaar wordt. Dit gaat redelijk snel, het hoeft niet heel heet te worden.
- Giet de warme Nutella bij het ei en mix goed door elkaar.
- Vet nu een sprinvorm van 24 cm in en/of beleg met bakpapier.
- Rol het boterkoekdeeg voor de bodem uit tot een ronde lap van ongeveer 30 cm doorsnee en leg in vorm. Druk goed aan en prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
- Giet het Nutella mengsel erover en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat goed afkoelen, dit duurt ongeveer drie kwartier.
- Rol het deeg voor de bovenkant uit tot een lap van 24 cm doorsnee en leg over de taart, druk de randen aan.
- Hak de hazelnoten grof en strooi over de taart. Druk aan, maar doe dat wel voorzichtig.
- Smeer het resterende halve ei over de taart.
- Bak nog eens 20 minuten in de oven op 190 graden.