Hartige tompouce met zalmtartaar

Gepubliceerd op 21 juni 2022 om 07:01

Deze hartige tompouce is gevuld met zalmtartaar en een crème van avocado. Heerlijk tussen twee lagen bladerdeeg met sesamzaadjes. Erg lekker en een goed idee om als hoofdgerecht te serveren. Maak er gewoon een lekkere salade bij, zoals ik deed voor dit tompouce menu. Je brengt de tartaar op smaak met sojasaus en een flinke snuf chilipoeder. Het wordt lekker romig door een crème van avocado en crème fraîche.

Voor dit recept gebruikte ik kant-en-klaar diepvries bladerdeeg, maar je kan de bladerdeeg ook zelf maken. Gebruik dan het recept van deze mille feuilles met pandanroom, daarmee maak je wel 12 (halve) plakken bladerdeeg in plaats van 8. Maar los is dit bladerdeeg met sesam ook erg lekker om te eten, of maak gewoon wat extra vulling :)

Ingrediënten voor 4 tompoucen

4 plakje diepvries bladerdeeg
2 tl zwarte sesam
2 tl sesam
0,5 ei
400 gr zalmfilet zonder huid
60 gr sojabonen
1 bosui
1,5 à 2 el sojasaus
Chilipoeder naar smaak
80 gr crème fraîche
1 avocado

Aan de slag met deze hartige tompoucen met zalmtartaar

  1. Snij de zalm in kleine blokjes en doe in een kom. Snij de sojabonen doormidden en de bosui fijn.
  2. Doe bij de zalm in de kom en voeg de sojasaus toe en chilipoeder naar smaak. Roer dan de helft van de crème fraîche erdoor en dek af, zet tenminste een half uur in de koelkast.
  3. Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien onder een vochtige theedoek. Verwarm ondertussen de oven voor op 210 graden en bedek een bakplaat met bakpapier. Leg ook een 2e bakplaat en nog een stuk bakpapier klaar.
  4. Roer de witte en zwarte sesamzaadjes door elkaar. En roer het ei los.
  5. Snij de bladerdeeg plakjes doormidden en leg op de bakplaat met bakpapier. Verdeel de sesamzaadjes over de plakjes bladerdeeg en druk voorzichtig iets aan.
  6. Bestrijk de plakjes voorzichtig met het ei, zodat de sesamzaadjes wel op een plek blijven liggen.
  7. Bak de bladerdeeg plakjes nu 5 minuten in de voorverwarmde oven. Leg dan het extra stuk bakpapier erop en daar bovenop de extra bakplaat. Op deze manier gaat het bladerdeeg niet rijzen en krijg je mooie dunne en knapperige stukjes bladerdeeg. Bak nog ongeveer 20 minuten en laat daarna helemaal afkoelen.
  8. Snij de avocado doormidden, verwijder de pit en de schil en prak fijn tot een puree. Roer de rest van de crème fraîche door de avocado en breng op smaak met peper en zout.
  9. Verdeel de avocado crème over de helft van de bladerdeegplakjes. Schep daar de zalmtartaar op en dek af met de andere plakjes bladerdeeg.
  10. Serveer met een salade, bijvoorbeeld een groene salade van sojabonen, komkommer, bosui en avocado.

Eet smakelijk!

KokenKoken

Deze recepten vind je vast ook lekker om eens te maken:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.