Lamskoteletjes in Moorse marinade

Gepubliceerd op 29 juli 2022 om 07:01

Ik ben fan van lamsvlees, vooral lamskoteletjes vind ik heerlijk! Met deze Moorse marinade worden ze nog lekkerder. Laat ze tenminste 4 uur marineren en gril ze daarna in een grilpan of op de BBQ en je hebt een heerlijk koteletje waar je je vingers bij op eet ;)

Ik maakte ze bij dit tapas menu, maar je kan ze dus ook bij een BBQ serveren. Of eet ze als 'gewone' avondmaaltijd met aardappeltjes en groenten. 

Ingrediënten voor 6 lamskoteletten

Gemarineerde lamskoteletten
6 lamskoteletten
6 takjes peterselie
2 à 3 teentjes knoflook (afhankelijk van de grootte)
1 citroen
3 el olijfolie
1,5 tl komijn
0,5 tl korianderpoeder
0,5 tl paprikapoeder
0,5 tl zout
Snuf versgemalen zwarte peper
Snuf cayennepeper

Zo maak je deze gemarineerde lamskoteletjes

  1. Snij met een dunschiller de schil van de citroen en hou apart. Pers de citroen uit en snij de peterselie fijn.
  2. Doe de olijfolie in een kom en roer het citroensap erdoor. Knijp de knoflook erbij uit en roer erdoor samen met de peterselie, komijn, koriander, het paprikapoeder, zout en beide soorten peper.
  3. Leg de koteletten in de marinade en smeer ze goed in. Dek de kom af en zet ten minste 4 uur in de koelkast om te marineren.
  4. Haal ongeveer een half uur voor je ze gaat grillen uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Snij ondertussen de citroenschil in dunne reepjes.
  5. Verhit de grilpan zonder olie of boter, gril de lamskoteletjes op hoge temperatuur tot ze de gewenste gaarheid hebben. Hoe lang dit precies duurt is afhankelijk van de grootte en of je ze rare of medium wil serveren. Doorbakken kan natuurlijk ook, maar dat zou ik niet aanraden. Je kan gemiddeld uitgaan van 2 à 3 minuten per kant.
  6. Garneer de koteletten met de reepjes citroenschil en serveer direct na het grillen.

Eet smakelijk!

KokenKoken

Probeer ook eens een van deze recepten met lamsvlees: