Philly cheese steak sandwich

Gepubliceerd op 16 maart 2022 om 07:01

De Philly cheese steak sandwich is volgens mij wel een van de beroemdste broodjes die er zijn. Een heerlijke combi van mals vlees en kaas. Er zitten zelfs nog wat groentjes op, maar het is niet bepaald een gezond gerecht. Gelukkig hoeft dat ook niet altijd ;) Serveer ze bijvoorbeeld bij dit streetfood menu. Ik maakte er een kaassaus van provolone bij, maar je kan ook een andere kaassoort gebruiken die makkelijk smelt.

Er worden ook vaak gewoon plakjes kaas gebruikt, maar zo'n sausje maakt het wel lekker smeuïg. Om het vlees netjes in dunne plakjes te kunnen snijden is het handig om het even in de vriezer te leggen, dat snijdt een stuk makkelijker!

Ingrediënten voor 4 tot 6 personen

(Afhankelijk van of je er een voor-nagerecht bij maakt)

Ca 1 kilo ribeye
2 rode uien
2 groene paprika's
1 groot stokbrood of 2 afbakstokbroodjes
150 gr provolone (of een andere smeltkaas)
20 gr bloem
30 gr boter
300 ml volle melk

KokenKoken

Aan de slag met de Philly cheese steak sandwich

  1. Leg de ribeye voor ongeveer 45 minuten in de vriezer, het is dan niet hard bevroren, maar wel stevig genoeg om er dunne plakjes van te snijden.
  2. Snij ondertussen de ui fijn en de paprika in reepjes en rasp de kaas.
  3. Smelt voor de saus de boter in een steelpannetje en bak de bloem 2 minuten in de boter. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe. Roer na iedere scheut melk goed, zodat je een gladde saus krijgt. Roer dan de geraspte kaas erdoor en laat smelten. Laat de saus een minuutje koken en hou op laag vuur warm.
  4. Snij na 3 kwartier de ribeye, tegen de draad in, in heel dunnen plakjes en bestrooi met peper en zout.
  5. Als je een afbakstokbrood hebt bak je deze nu af in de oven, maar doe dat iets korter of op een lagere temperatuur dan op de verpakking staat. Het brood bij de Philly cheese steak sandwich hoort niet mega knapperig te zijn.
  6. Snij het brood doormidden, maar niet helemaal los, besmeer met boter en leg even onder de gril.
  7. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de ui en paprika met wat peper en zout in 5 minuten zacht op middelhoog vuur. Haal uit de pan en zet even apart.
  8. Verhit in dezelfde pan nu nog wat olie en bak de ribeye reepjes op hoog vuur in 3 à 4 minuten gaar. Roer dan de paprika en ui erdoor.
  9. Schep het vlees op het brood en schep de warme saus erover. Snij in 6 stukken en serveer.

Eet smakelijk!


Serveer een van deze toetjes na de Philly cheese steak sandwich:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.