Vegetarische Char siu van paddenstoelen

Gepubliceerd op 11 maart 2022 om 07:00

Dit is een lekker alternatief voor char siu vlees. Je maak het met dezelfde marinade als deze char siu speklappen. Ze zijn wel een stuk sneller klaar, want de paddenstoelen zijn nou eenmaal sneller gaar. Best handig dus en een goed vegetarisch alternatief.

Je kunt ze serveren met rijst of noedels, maar ze zijn ook lekker op de pannenkoekjes die meestal bij peking eend worden geserveerd. Die koop je kant en klaar bij de meeste toko's.

Ingrediënten voor 2 personen

500 gr paddenstoelenmix
1 kleine rode ui
2 tl aardappelzetmeel of maizena
Marinade
3 el sojasaus
1 el hoisinsaus
1,5 el shaoxin wijn
0,5 el vissaus
2 el honing
0,5 el witte peper
0,5 el 5 spices poeder

2 bosuien voor garnering
Rijst, bami, of pannenkoekjes voor erbij

Zo maak je char siu van paddestoelen

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar in een ruime schaal.
  2. Snij de paddenstoelen in stukjes. Het hoeft niet heel klein, want je wilt wel een bite houden. Meng door de marinade, dek af en laat een uur marineren in de koelkast.
  3. Snipper de ui, snij de bosui in ringetjes en verhit wat olie in een wokpan.
  4. Fruit de ui aan op middelhoog vuur. Verhoog na een minuut het vuur en voeg de paddenstoelen toe met behulp van een schuimspaan, zodat je niet meteen alle marinade toevoegt.
  5. Wok de paddenstoelen ongeveer 5 minuten. Roer ondertussen een eetlepel koud water door het aardappeletmeel.
  6. Voeg na 5 minuten de marinade toe en breng aan de kook. Roer als het kookt het aardappelzetmeelpapje erdoor en blijf even roeren tot de marinade indikt tot een mooie saus.
  7. Schep in een schaal en bestrooi met de bosui. Serveer met rijst, bami, of pannenkoekjes.

Eet smakelijk!

KokenKoken

Meer vegetarische gerechten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.