Kimchi stoofpotje

Gepubliceerd op 24 oktober 2023 om 06:45

We hadden al een tijdje een potje kimchi in de koelkast staan waar ik nog een keer wat lekkers mee wilde maken. Er ontbrak alleen nog wat inspiratie, tot ik op een gegeven moment een Koreaans stoofpotje voorbij zag komen op Instagram. Daar werd de kimchi los bij geserveerd, ik besloot voor een stoofpotje te gaan met de kimchi erin. Daarmee voeg je in één keer een berg smaak toe aan je gerecht. Het bleek heerlijk te zijn, dit ga ik zeker vaker maken!

Ik gebruikte spekreepjes, sukadelapjes en schouderkarbonade, meerdere soorten vlees zorgen namelijk ook weer voor meerdere smaken in je stoofpot. Maak dit stoofpotje in de oven, zodat het niet kan aanbranden en je ondertussen gewoon wat anders kan doen.

Films en seriesFilms en series

Ingrediënten voor 3 à 4 personen

150 gr gerookte spekreepjes
400 gr schouderkarbonade
400 gr sukadelapjes
1 el bloem
0,5 tl zout
375 gr kimchi (inc. vocht)
4 cm gember
1,5 tl cayennepeper
1 tl paprikapoeder
1 bouillonblokje
1 grote ui
2 knoflooktenen
140 gr tomatenpuree
1 el donkerbruine basterdsuiker
1 el rijstwijn
2 bosuien
0,5 tl sesamzaadjes (zwart en wit)
Rijst voor erbij

Zo maak je dit kimchi stoofpotje

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden (boven-onderwarmte).
  2. Snij de knoflook, ui en gember grof. En snij de spekreepjes in iets kleinere stukjes.
  3. Snij de schoudekarbonade en sukadelapjes in blokjes van 2 à 3 cm. Doe in een kom en meng met de bloem en het zout.
  4. Verhit wat olie in een (ovenbestendige) braadpan en bak het stoofvlees op hoog vuur rondom aan. Schep daarna met een schuimspaan op een bord.
  5. Doe nu de spek in de pan en bak een minuutje aan, zet dan het vuur iets lager en voeg de ui, knoflook, het gember, paprikapoeder en de cayennepeper toe.
  6. Bak een paar minuten, roer dan de tomatenpuree erdoor en bak nog even.
  7. Voeg dan de kimchi, suiker en rijstazijn toe. Roer alles goed door elkaar en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  8. Doe het vlees terug in de pan en roer er ook goed doorheen. Voeg dan water toe tot het vlees net onder water staat.
  9. Doe de deksel op de pan en zet het stoofpotje in de oven. Laat het gerecht ongeveer 3 uur stoven tot het vlees heerlijk zacht.
  10. Kook als het bijna klaar is de rijst gaar volgens de uitleg op de verpakking.
  11. Proef je stoofpotje en voeg eventueel naar smaak zout en cayennepeper toe.
  12. Snij de bosui in ringetjes, garneer de rijst en het stoofpotje met bosui en de sesamzaadjes. Serveer met wat ingemaakte komkommer of ui.

Eet smakelijk!


Serveer een lekker toetje na het kimchi stoofpotje: