Zet jij een vegan menu op tafel deze kerst? Met dit menu heb je een heerlijk, gevarieerd en volledig plantaardig kerstdiner. Allemaal smaakvolle gerechten, die ook vleeseters lekker zullen vinden. Alhoewel mijn vriend aangaf dat hij nog wel een stukje vlees bij het hoofdgerecht had gewild. Niet echt nodig, maar dat zou je er nog los bij kunnen serveren als iemand dat echt graag wil.

Je start het menu met een cashewnotensoep, lekker romig en op smaak gebracht met mango chutney. Wij vonden hem erg lekker! Daarna zet je een heerlijke ovenschotel op tafel, vol gezonde ingrediënten. Namelijk aubergine, zoete aardappel en tomaat, bestrooit met crunchy pangrattato. Je sluit dit kerstdiner in stijl af met vegan chocomousse met homemade kastanjetruffels.

Ingrediënten voor 6 personen

Cashewnotensoep met mangochutney
400 gr ongezouten cashewnoten
2 uien
2 teentjes knoflook + 2 ter garnering
3 tl gemberpoeder
4 tl komijnpoeder
2,5 groentebouillonblokjes
225 ml vegan kookroom (bv. haver quisine van Oatly)
Chilipepertje naar smaak
2 el limoensap
5 el mango chutney ( de chutney van Patak is vegan)
Chilivlokken ter garnering
Verse koriander ter garnering (fijngesneden)

Ovenschotel met aubergine en zoete aardappel
3 aubergines
750 gr zoete aardappel
6 tomaten
2 rode uien
3 teentjes konflook
Pangrattato
1/4 ciabatta
1/4 tot 1/2 tl chilivlokken
2 teentje knoflook
40 ml olijfolie
Zout naar smaak

Vegan chocomousse met kastanjetruffels
200 gr pure chocola
250 ml Alpro whipping
150 gr aquafaba
100 gr suiker
Schijfje citroen
Snuf zout
Kastanje truffels
225 gr kastanjes
190 ml Alpro whipping
1 vanillestokje
30 gr bruine basterdsuiker
225 gr pure chocola
Schaaltje cacaopoeder

Zo maak je dit vegan kerstmenu

Dit is een handig menu, je kan namelijk alle voorbereiden. Alles bij elkaar is wel veel werk, dus ik zou een dagje van te voren beginnen. Dan kan je bijvoorbeeld de truffels alvast klaarmaken, die kan je samen met de mousse gewoon in de koelkast bewaren. Maar ook de soep kan je een dag van te voren maken, je brengt hem dan op smaak vlak voor jullie gaan eten.

Vegan chocomousse met kastanjetruffels

Ga dus als eerste aan de slag me het toetje, een spectaculaire afsluiting van je lekkere diner. Kastanjetruffels staan nou eenmaal niet dagelijks op het menu. Je maakt er met dit recept een stuk of 18 en serveert er 1 per persoon bij het toetje. De rest kan je bij de koffie of thee opdienen of eet ze lekker zelf op ;)

Lees hier het recept voor vegan chocomousse met kastanjetruffels >>

Vegan cashewnotensoep

Het recept voor deze cashewnotensoep kwam ik tegen in Delicious en het leek me perfect voor dit vegan kerstmenu. Het heeft een lichtzoete en lichtpittige smaak. Erg lekker en een goed begin van jullie kersdiner. Je kan de soep grotendeels van te voren klaarmaken (t/m stap 6). Warm hem vlak voor het eten op en breng hem dan op smaak peper en de mangochutney.

Bekijk het recept voor de cashewnotensoep >>

Ovenschotel met aubergine en zoete aardappel

Dan is het tijd voor het hoofdgerecht. Een heel smaakvolle ovenschotel die ik een tijdje geleden eigenlijk per ongeluk maakte met wat ingrediënten die ik over had voor bij een BBQ. Aangezien iedereen erg enthousiast was, besloot ik hem vaker te maken. Je kan de ovenschotel al helemaal bereiden (t/m stap 7), zodat hij alleen nog even in de oven moet. En de pangrattato kan je ook vast helemaal klaar maken (stap 7 en 9), warm het nog wel even op voor het serveren.

Hier vind je het recept voor de vegan ovenschotel >>

Eet smakelijk!

KokenKoken

Probeer ook eens deze vegan gerechten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.