Wat zet jij op tafel op Sinterklaasavond? Ik heb een lekker menu voor je, perfect voor een heerlijk avondje! Je kan alles van te voren bereiden en ook kinderen zullen ervan smullen.
Het voorgerecht is een lekkere galette, met tomaten en kaas, in de vorm van een mijter. Daarna serveer je hete bliksem, een oerhollandse stamppot met appeltjes. En van gewone appels gaan we naar de appeltjes van oranje, met een heerlijk mandarijncakeje met kruidnootjes.
Ingrediënten voor 6 personen
Sinterklaasgalette
125 gr bloem
1 tl gedroogde tijm
0,5 tl zout
1 ei
125 gr koude boter
3 el tomatenpuree
Vulling
100 gr mascarpone
2 el tomatenpuree
120 gr geraspte kaas
20 gr milde mosterd
Hete bliksem
750 gr aardappels
750 gr appels
3 rode uien
225 gr spekreepjes
225 gr hamblokjes
1,5 el mosterd
Peper naar smaak
1 groentebouilllonblokje
Flinke hand panko
Halve appel ter decoratie
Mandarijncakejes met kruidnoten
250 gr mandarijnen
4 eieren
100 gr bloem + extra om de vormpjes te bestuiven
75 gr amandelmeel
150 gr witte basterdsuiker
0,75 tl bakpoeder
90 gr kruidnoten
Slagroom of ijs voor erbij
Zo maak je dit Sint menu
Je kan dus alles in dit menu van te voren klaar maken. Warm de galette en de hete bliksem gewoon vlak voor het eten nog even op in de oven en jullie kunnen aan tafel. Of eet lekker met z'n allen op de bank tijdens het uitpakken van de cadeautjes en/of surprises.
Sinterklaasgalette
Deze galette ziet er superleuk uit op tafel en hij smaakt ook nog goed. Gevuld met romige mascarpone en cherrytomaatjes, hier wil iedereen wel een stukje van proeven. Ik maakte met bovenstaande ingrediënten 2 galettes. Je kan ook kiezen voor 1 hele grote, of juist 6 hele kleintjes.
Bekijk hier het recept voor de Sint galette >>
Hete bliksem
Deze zoete stamppot met appels is een perfect gerecht voor Sinterklaasavond. Dankzij de appeltjes zullen ook kinderen het heerlijk vinden. Je brengt de stamppot op smaak met mosterd, spekreepjes, hamblokjes en rode uien.
Hier vind je het recept voor hete bliksem >>
Mandarijncakejes met kruidnoten
Dan is het tijd voor het toetje. In deze lekkere cakejes gebruik je hele mandarijnen, met schil en al. Dat zorgt voor megaveel smaak. Ik gebruikte mini cakevormpjes om ze te maken, maar je kan ze ook bakken in muffinvormpjes.
Lees hier het recept voor deze mandarijncakejes >>
Reactie plaatsen
Reacties