Avocadosoep met garnaaltjes

Dit soepje is heerlijk romig, niet gek met avocado's als hoofdingrediënt natuurlijk. Warme avocado's klinkt misschien een beetje gek, maar is gewoon heel lekker. En dit soepje is ook heel snel en makkelijk te maken. Dat betekent trouwens niet dat het er niet spectaculair uitziet, de mooie groene kleur in combinatie met de rode tomaatjes en roze garnalen zorgt voor een mooi plaatje in je bord :)

Overigens, als je niet van garnaaltjes houdt, kan je ook gerookte kipreepjes gebruiken of uitgebakken spekjes. 

Ingrediënten voor 6 personen:

450 ml kookroom (light)
450 ml koud water
9 avocado's
2 bosjes koriander
2 rode pepertjes
4 teentjes knoflook
2 rode uien
1300 ml groentebouillon
2,5 el citroensap
2 el vissaus
300 gr garnaaltjes
24 cherrytomaten

Aan de slag

  1. Halveer de avocado's, verwijder de pit en schil en doe in een blender.
  2. Voeg de kookroom, het koude water en 1 bosje koriander toe en blend tot een gladde massa.
  3. Snij de pepers, ui en knoflook fijn.
  4. Verhit wat olie in een pan en fruit de peper, ui en knoflook aan.
  5. Voeg na een paar minuten de hete bouillon toe en breng aan de kook.
  6. Giet dan het avocadomengsel erbij en roer door. Warm het op, maar zorg dat het niet kookt.
  7. Snij ondertussen het tweede bosje koriander fijn en snij de cherrytomaten doormidden.
  8. Roer de citroensap en vissaus door de soep en breng op smaak met peper en eventueel extra citroensap of vissaus.
  9. Schep in borden of kommen en verdeel de garnalen, cherrytomaten en koriander erover.

Eet smakelijk!