Gevulde paprika's met kipgehakt, spinazie en ei

Dit voorgerechtje is een lekkere lichte start van een menu. Het recept is voor 4 personen, maar als je er wat aardappels, rijst of pasta bij maakt is het ook een lekkere avondmaaltijd voor met z'n tweeën. Je hebt slechts 6 ingrediënten nodig en maakt dit gerechtje in een klein half uurtje. Easy-peasy en toch heel lekker!

Ingrediënten voor 4 personen:

300 gr diepvries spinazie
4 paprika's
250 gr kipgehakt
2 el kruidenmengsel naar keuze
4 eieren
1 ui

Aan de slag

Kies zelf een kruidenmengsel dat je lekker vindt, ik ging voor 'cheeky chicken' van Smokey Goodness. Maar je kan ook kiezen voor gewone kipkruiden uit de supermarkt, of bijvoorbeeld shoarmakruiden. Zo kan je dit gerechtje vaker maken en toch steeds afwisselen van smaak. Je kan ook nog kiezen voor runder- of half-om-halfgehakt voor de afwisseling.

  1. Zorg dat de spinazie ontdooid is en knijp het vocht er zoveel mogelijk uit.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Snij de bovenkant van de paprika's af en verwijder voorzichtig de zaadlijsten en zaadjes. Snij eventueel een stukje van de onderkant af, zodat de paprika's goed rechtop blijven staan.
  4. Zet de paprika's in een ovenschaal en bak alvast 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Snipper ondertussen de ui en verhit wat olijfolie in een pan.
  6. Bak de ui kort aan, voeg het kipgehakt toe en bak rul. 
  7. Roer de spinazie en kruiden er doorheen en bak nog een paar minuutjes mee. 
  8. Haal de paprika's uit de oven en schep het gehakt erin. Zorg wel dat de bovenste 2 cm van iedere paprika leeg blijft.
  9. Breek boven iedere paprika een ei, bestrooi met wat peper en zout. 
  10. Bak de paprika's nog 15 tot 20 minuten op 200 graden in de oven, totdat de eieren gaar zijn.

Eet smakelijk!