Deze spiesjes zijn een heerlijk voorgerecht voor alle mossel liefhebbers! Je prikt de gekookte mossels op spiezen en omwikkelt ze met spek. Dat rooster je lekker in de oven en vervolgens serveer je de spiezen met een romige, frisse beurre blanc met citroen.
Je kan ervoor kiezen om voorgekookte mosselen te gebruiken, maar vers is natuurlijk een stuk lekkerder. Dus als je genoeg tijd hebt, raad ik je aan om verse mosselen te gebruiken en ze eerst zelf te koken. Heb je weinig tijd, dan kan je alsnog voorgekookte mosselen gebruiken.
Zo maak je deze mosselspiesjes
- Als eerste bereid je de beurre blanc voor. Snipper de ui en doe samen met de wijn en het citroensap in een pannetje. Breng aan de kook en laat inkoken tot de hoeveelheid ongeveer gehalveerd is.
- Giet door een zeef in een kommetje. De uien heb je niet meer nodig. Doe terug in het pannetje en zet even weg tot gebruik.
- Snij de boter in blokjes en leg daarna terug in de koelkast, zodat het koud blijft.
- Zet alvast een grote pan met een flinke laag water op laag vuur.
- Spoel de mosselen af onder koud water, gooi de kapotte en de mosselen die open blijven staan weg.
- Doe de rest van de mosselen in de pan met water, breng aan de kook en kook de mosselen in ongeveer 5 minuten gaar. Als ze open staan zijn ze klaar. Schudt het tussendoor een keer om.
- Giet de mosselen af en laat even iets afkoelen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
- Haalde mosselen uit de schelpen er rijg 6 stuks op iedere spies. Wikkel om iedere spies en plak ontbijtspek.
- Leg de spiezen op een rooster en bak ze 10 minuten in de oven.
Tip: zorg dat er een bakplaat onder staat, zodat het vet daarin druipt. - Warm ondertussen de ingekookte wijn op en smelt klontje voor klontje de koude boter erin. Roer ieder klontje met een garde door de saus en voeg pas als het helemaal gesmolten is de volgende toe.
- Je krijgt dan een mooie, romige saus. Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Serveer de spiezen direct uit de oven met de beurre blanc.
Eet smakelijk!
Serveer een van deze hoofdgerechten na de mosselspiesjes:
Reactie plaatsen
Reacties