Kaneel meringues

Gepubliceerd op 10 december 2021 om 07:00

Deze meringues zijn perfect voor de kerstdagen, maar eigenlijk altijd lekker. Maak ze in de vorm van kerstkransjes of gewoon mooie toeven. Ze zijn op smaak gebracht met kaneelsuiker en dat smaakt en ruikt heerlijk!

Met lekker laagje chocola op de onderkant heb je een heerlijke zoete snack voor bij de thee en koffie.

Ingrediënten voor 12 grote kerstkransen

240 gr suiker 
0,5 tl kaneel
4 eiwitten
Snuf zout
Schijfje citroen
150 gr pure chocola

Zo  maak je kaneel meringues

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden.
  2. Roer de suiker en het kaneel door elkaar en zet klaar binnen handbereik.
  3. Wrijf je kom en mixer in met het schijfje citroen, zodat alles goed vetvrij is. Doe de eiwitten met het snufje zout in de kom en klop schuimig.
  4. Blijf kloppen en voeg beetje bij beetje de kaneelsuiker toe. Klop door tot je glanzende, stijve pieken hebt. Als je de kom omkeert zou alles erin moeten blijven zitten.
  5. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat (plak eventueel vast met een beetje boter) en neem een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
  6. Schep de opgeklopte eiwitten in de spuitzak en spuit 12 cirkels van ongeveer 8 cm doorsnee op de bakplaat.
  7. Bak de meringues 90 tot 100 minuten in de oven tot ze mooi droog zijn. Laat ze helemaal afkoelen.
  8. Snij de chocola fijn en smelt 125 gr au-bain-marie. Haal van het vuur en roer de rest van de chocola erdoor.
  9. Doop de onderkant van de meringues in de chocola, leg ondersteboven en laat uitharden.

Eet smakelijk!


Probeer ook eens deze recepten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.