Zomerse kokosmakronentaart met ananasvulling

Gepubliceerd op 16 juni 2021 om 08:01

Deze taart is heerlijk zomers, een beetje tropisch zelfs! Een combinatie van luchtig biscuit, kokosmakronen en een romige vulling van zoete ananas. Als je op zoek bent naar het vakantiegevoel, maar voorlopig gee vakantieplannen hebt, is dit een heerlijk alternatief! Lekker in het zonnetje in de tuin of op het balkon opeten :)

Ingrediënten voor een kokosmakronentaart

Biscuit
2 eieren
60 gr suiker
Snuf zout
60 gr bloem
15 gr kokosrasp

Kokosmakronen
3 eiwitten
150 gr witte basterdsuiker
Snufje zout
125 gr kokosrasp
50 gr bloem

Vulling
250 gr ananas roomkaas
200 gr uitgelekte ananas
300 ml slagroom
4 el witte basterdsuiker

Decoratie
30 gr kokosrasp
200 ml slagroom
1,5 el witte basterdsuiker
2 ananasringen

Verder nodig
Springvorm van 20 cm
Thermometer

Zo maak je de kokosmakronentaart

  1. Als eerste maak je het biscuit, verwarm daarvoor de oven voor op 190 graden. En vet de springvorm goed in met boter.
  2. Doe de eieren, het suiker en het zout in een hittebestendige kom.
  3. Vul een pan met een laagje water en zet op laag vuur. Zet de kom erop, zorg dat de kom het water niet raakt. Klop de eieren met een handmixer luchtig tot het een temperatuur van 37 graden bereikt. Dat duurt ongeveer 5 tot 10 minuten.
  4. Haal de kom uit de pan en klop nog een minuut of 5 door tot het wat is afgekoeld.
  5. Zeef de bloem erbij en roer samen met de kokosrasp voorzichtig door het eimengsel, zodat het wel luchtig blijft.
  6. Giet het beslag in de springvorm en bak in 20 tot 25 minuten gaar. Prik er een sateprikker, als het klaar is komt deze er schoon uit.
  7. Haal uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
  8. Terwijl het biscuit in de oven staat kun je de vulling vast maken. Laat daarvoor de ananas even uitlekken en dep daarna goed droog. Maal tot een puree met een staafmixer of keukenmachine.
  9. Klop de roomkaas los en mix de ananaspuree erdoor.
  10. Klop in een andere kom de slagroom stijf met de basterdsuiker. Roer dan beetje bij beetje de ananas roomkaas door de slagroom. Zet tenminste een uur in de koelkast om op te stijven.
  11. Als de biscuit klaar is kun je de kokosmakronen maken. Laat de oven afkoelen naar 175 graden.
  12. Roer in een kom de bloem en kokosrasp vast door elkaar.
  13. Neem weer een hittebestendige kom en zet een pan met een laagje water op het vuur.
  14. Doe de eiwitten, basterdsuiker en het zout in de kom en mix au-bain-marie in ongeveer 5 minuten tot een dik en romig mengsel.
  15. Haal van het vuur en roer de kokosrasp en bloem erdoor. Laat even iets afkoelen.

16. Ondertussen leg je een stuk bakpapier op een bakplaat. Teken er 2 cirkels van 19 cm doorsnee op af.
17. Schep het kokosbeslag in de cirkels, zodat je 2 grote kokosmakronen maakt.
18. Bak de makronen in ongeveer 18 minuten gaar in de oven. Laat dan helemaal afkoelen.
19. Als de biscuit en kokosmakronen zijn afgekoeld en de vulling stijf genoeg is kan je de taart opbouwen.
20. Snij de biscuit overdwars doormidden en leg 1 plak op een taartkarton. Besmeer met een deel van de vulling. Leg daarop 1 van de kokosmakronen, besmeer ook met wat vulling. Daarop komt de andere plak biscuit, weer met vulling en leg bovenop de tweede kokosmakroon.
21. Gebruik de rest van de vulling om de zijkant van de taart in te smeren. Strijk glad met een paletmes. Zet de taart even in de koelkast.
22. Verhit een droge koekenpan en rooster daarin de kokosrasp voor de decoratie goudbruin. Laat in een kom afkoelen.
23. Klop ondertussen de slagroom stijf met anderhalve eetlepel witte basterdsuiker. Doe in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
24. Haal de taart uit de koelkast en bestrooi de zijkanten met de geroosterde kokosrasp. Hou iets over voor bovenop de taart.
25. Spuit bovenop de taart mooie toeven slagroom en bestrooi deze met het laatste beetje kokosrasp.
26. Dep de 2 schijven ananas goed droog en snij in stukjes. Steek in iedere toef slagroom een stukje ananas.

Eet smakelijk!

KokenKoken

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.