Gewone boterkoek is natuurlijk al lekker, maar deze eenpersoonsboterkoekjes zijn nog lekkerder doordat ze gevuld zijn met lemon curd. Een zomerse toevoeging aan deze oud-Hollandse traktatie.
Wat mij betreft is de beste boterkoek een beetje knapperig aan de buitenkant en nog heerlijk smeuïg aan de binnenkant. Dat is bij deze kleine boterkoekjes perfect gelukt, maar je kan de baktijd natuurlijk aanpassen naar eigen smaak. Iets langer voor een stevigere koek, of iets korter voor een nog zachtere boterkoek. Net wat jij lekker vindt!
Zo maak je deze gevulde boterkoek met lemon curd
- Vet de muffinvormpjes in met een klein beetje boter. Knip 12 stukken uit het bakpapier en bedek de muffinvormpjes ermee.
- Verwarm de oven voor op 170 graden (boven/onderwarmte)
- Doe de bloem, boter, basterdsuiker, het zout, vanille extract en de citroenschil in een kom en kneed tot een samenhangend deeg.
- Neem 12 porties van ongeveer 65 gram deeg en verdeel deze over de bodems van de muffinvormpjes.
- Druk het midden van het deeg iets in en schep daar in ieder vormpje een theelepel lemon curd in.
- Verdeel de rest van het deeg in 12 gelijke stukken. Vorm er ronde plakjes van en leg op het deeg in de muffinvormpjes. Druk langs de randjes zachtjes aan.
- Klop het ei los en bestrijk alle boterkoekjes ermee. Kerf dan met een vorkje schuine strepen in het deeg.
- Bak de boterkoekjes in ca. 33 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
- Laat goed afkoelen (heel lastig, maar duurt echt een paar uur) voordat je ze uit de vormpjes haalt en opeet.
Eet smakelijk!
Vond je het lekker!? Probeer dan ook eens een van deze baksels: