Dit platbrood is heerlijk gekruid met kurkuma, komijn en koriander. Je maakt het deeg deels met gewone bloem en deels rijstmeel. En bakt het brood in een pan, net als bijvoorbeeld naan. Lekker bij een borrel met wat dipjes en salades. Of serveer het lekker bij gyros of shaorma, in plaats van de gewone pita's uit de supermarkt.
Ik deed dat laatste en maakte er nog een lekker knoflooksausje bij. Heel simpel door 100 gr yoghurt te mengen met 75 gr mayonaise. Knijp er een teentje knoflook bij uit en breng op smaak met peper en zout.
Ingrediënten voor 6 broodjes
100 gr rijstmeel
200 gr bloem
0.5 tl zout
1 el bruine suiker
1 ei
4 gr gist
100 ml lauwwarm water
75 ml kokosmelk
1 tl kurkuma
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
50 ml olijfolie
Zo maak je dit gekruide platbrood
- Doe het gist in een bakje en roer een deel van het lauwwarme water erdoor. Laat even staan.
- Roer het bloem, rijstmeel, zout, de bruine suiker en de specerijen door elkaar.
- Maak een kuiltje in het midden en giet daar de gist, het water, het ei en de kokosmelk in. Roer met een lepel door elkaar. Kneed daarna tot een egaal deeg, dat kan met de hand of in een keukenmachine met deeghaken.
- Vet een kom in met wat olie en leg het deeg erin, dek af met ingevet huishoudfolie en laat een uur rijzen op een warme plek.
- Sla het deeg terug en verdeel in 6 bolletjes. Rol ieder bolletje uit tot een langwerpig broodje en smeer ze in met olijfolie. Laat nog een kwartiertje rusten.
- Verhit een droge koekenpan en leg er een broodje in en bestrooi de bovenkant met wat zout. Bak ongeveer 5 minuten per kant
- Serveer het liefst terwijl ze nog een beetje warm zijn.
Eet smakelijk!
Meer broodrecepten om eens lekker zelf te maken:
Reactie plaatsen
Reacties