Paas pavlova met perzik

Gepubliceerd op 6 april 2023 om 06:47

Dit toetje is perfect voor Pasen. Na een diner, bijvoorbeeld dit ei menu, of tijdens de brunch. Het ziet er super leuk uit en smaakt heerlijk zoet. Je maakt het eiwitschuim wat platter dan normaal bij een pavlova, voegt een citroenroom toe en legt er halve perziken op. Zo lijkt het net een spiegeleitje. Een superleuk toetje voor bij het ei menu.

Het verschil tussen pavlova en meringue is dat je azijn en maizena toevoegt. Daardoor wordt de binnenkant niet helemaal knapperig, maar blijft een beetje taai. Als eidooier gebruikte ik perziken, voor het gemak uit blik. Maar je kan ook verse perziken gebruiken, of kies abrikozen voor een wat kleinere eidooier.

Ingrediënten voor  6 personen

2 eiwitten (60 gr)
100 gr siuker
Snuf zout
0.5 el maizena
0,5 el azijn
6 halve perziken uit blik
100 ml slagroom
100 gr mascarpone
50 gr lemon curd
Paar blaadjes munt

WonenWonen

Aan de slag met deze paas pavlova

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden.
  2. Leg een bakplaat met bakpapier klaar. Teken eventueel zes cirkels van 10 à 11 cm doorsnee op de onderkant van het bakpapier, zodat je straks allemaal even grote 'eieren' kan maken.
  3. Zorg dat je een vetvrije kom en mixer hebt. Doe de eiwitten in de kom met de snuf zout en klop schuimig. Voeg dan geleidelijk tijdens het kloppen de suiker toe.
  4. Klop tot er stijve glanzende pieken ontstaan.
  5. Meng de azijn en maizena door elkaar en schep voorzichtig door het schuim.
  6. Schep zes hoopjes schuim op de bakplaat van 10 à 11 cm doorsnee met een klein kuiltje in het midden
  7. Zet de pavlova's in de oven en laat 90 tot 100 minuten drogen. De buitenkant moet knapperig worden, maar niet verkleuren.
  8. Laat afkoelen in de oven met de deur op een kiertje. Trek daarna voorzichtig van het bakpapier af.
  9. Ondertussen kun je de room maken door de mascarpone, slagroom en lemon curd stijf te kloppen. Bewaar in de koelkast tot gebruik
  10. Dep de perziken goed droog en snij de muntblaadjes heel fijn.
  11. Verdeel dan vlak voor het eten de room over de pavlova's en leg daar een halve perzik op met de snijkant naar beneden.
  12. Bestrooi met de munt en serveer direct.

Eet smakelijk!


Probeer tijdens Pasen ook eens een van deze gerechten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.