Oranje couscous met kip en krokante kikkererwten

Gepubliceerd op 23 april 2024 om 06:45

Ik ben fan van couscous en deze variant is een leuk gerecht voor Koningsdag. Je maakt het met een lekkere oranje marinade van o.a. gerookt paprikapoeder en chilipoeder. Lekker rokerig en beetje pittig. Dat combineert goed met wortel en friszoete sinaasappel. Voeg daar nog wat krokante kikkererwten aan toe en je hebt een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten voor 4 personen

400 gr kipdijfilet
100 gr veldsla of rucola
2 sinaasappels
240 gr kikkererwten (uitlekgewicht)
1,5 ui
375 gr wortel/waspeen
185 gr couscous
1 el extra vierge olijfolie
Marinade
4 tl gerookt paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl uipoeder
0,5 tl chilipoeder
0,5 tl zout
0,5 tl zwarte peper
3 el olijfolie

Bol AlgemeenBol Algemeen

Zo maak je deze oranje couscous

  1. Meng alle kruiden voor de marinade door elkaar met 2 el van de olijfolie.
  2. Snij de kipdijfilet in blokjes en meng met ongeveer 3 kwart van de marinade. Zet afgedekt in de koelkast en laat marineren. Hoe langer, hoe meer smaak. Maar in ieder geval een half uurtje.
  3. Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht).
  4. Snij de ui in dunne halve ringen en de wortels in plakjes. Schil de sinaasappels en snij in stukjes.
  5. Laat de kikkererwten uitlekken en dep droog. Meng de 3e el olijfolie door de marinade en roer de kikkererwten erdoor.
  6. Verspreid ze over een bakplaat met bakpapier en rooster 20 tot 25 minuten in de oven, roer tussendoor een keer door.
  7. Bereid de couscous zoals vermeld op de verpakking.
  8. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuutjes aan. Voeg dan de kip toe en bak in ongeveer 10 minuten gaar.
  9. Afhankelijk van hoe zacht je de wortel wil kan je die direct meebakken. Ik voegde ze de laatst 5 minuten toe, zodat ze nog lekker knapperig waren.
  10. Roer ongeveer de helft van de sla door de couscous samen met de helft van de extra vierge olijfolie.
  11. Meng de rest van sla met de rest van de olie en voeg naar smaak peper en zout toe. Verdeel de sla over 4 borden.
  12. Roer de kip, ui en wortel door de couscous en schep ook de sinaasappel erdoor. Verdeel over de sla op de borden.
  13. Garneer met de krokante kikkererwten.

Eet smakelijk!


Meer oranje recepten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.