Roerbak van spruiten en pindasaus met noedels

Gepubliceerd op 3 april 2023 om 06:45

Spruitjes hebben niet bepaald een goed imago, met name kinderen vinden ze vies. Heel eerlijk, als je ze alleen kookt vind ik ze zelf nou ook niet echt geweldig lekker. Gelukkig kan je prima variëren met spruitjes, roerbakken met spekjes, stoven met appel, of voeg ze toe aan een ovenschotel met macaroni en kaas.

Deze keer maakte ik er een roerbak van met gehakt, pindasaus en noedels. Super makkelijk en super lekker! Ik gebruikte Taiwanese brede noedels, smaken goed en zien er mooi uit. Maar je kan eigenlijk iedere soort noedels gebruiken die je wilt. Bijvoorbeeld kant-en-klare woknoedels, zodat je ze niet meer eerst hoeft te koken.

Ingrediënten voor 4 personen

1 rode ui
250 gr noedels
600 gr spruitjes
400 gr witte kool
300 gr pindasaus (die je nog aan moet lengen met water)
300 ml water
3 el ketjap
2 el sambal
1 tl gemberpoeder
1 tl knoflookpoeder
Sap van 1 limoen
500 gr gehakt
Kroepoek voor erbij

ReizenReizen

Zo maak je deze roerbak van spruiten en pindasaus

  1. Halveer de spruitjes, snipper de ui en snij de kool fijn.
  2. Zet vast een ruime pan met water op het vuur en breng aan de kook voor de noedels.
  3. Verhit wat olie in een wokpan en roerbak de ui en spruitjes met een snuf zout en de gember en knoflook ongeveer 5 minuten. Voeg dan de kool toe.
  4. Wok nog 2 minuten en schep de groenten dan naar 1 kant van de pan. Voeg het gehakt toe en bak rul. Roer daarna alles door elkaar.
  5. Voeg de pindasaus, sambal, ketjap, limoensap en het water toe en roer alles goed door elkaar. Laat een paar minuten inkoken tot je saus een mooie dikte heeft.
  6. Kook ondertussen de noedels gaar volgens de uitleg op de verpakking.
  7. Roer de noedels door de saus en verdeel over 4 kommen. Verkruimel er wat kroepoek over en serveer.

Eet smakelijk!


Combineer de roerbak met een van deze voorgerechten:

Hartige rijstepap met kip en paprika

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.