Klein prijsje menu

Dit driegangen menu zet je op tafel voor een klein prijsje, 20 à 25 euro voor 6 personen. Het is ook nog een heel handig menu, want het voor- en nagerecht kan je van te voren klaar maken en het hoofdgerecht staat binnen een kwartiertje op tafel. En het belangrijkste, het zijn allemaal gewoon heel lekkere gerechten :)

Je start het menu met een Spaanse aardappeltortilla met salami en tomatensaus. Daarna gaan we door naar Italië met spaghetti. De saus maak je van spinazie à la crème, erg lekker en super makkelijk! Je sluit af met een heerlijke stracciatella panna cotta. Lekker romig en met chocola erin, dus kan alleen maar lekker zijn toch!?

Ik zou zeggen, nodig gezellig wat vrienden of familie uit en ga lekker koken en eten ;)

Ingrediënten voor 6 personen

Aardappeltortilla
600 gr aardappels
1 ui
6 eieren
1 tl gerookt paprikapoeder
100 gr salami
Eventueel een bosje peterselie of koriander
Tomatensaus
70 gr tomatenpuree
125 gr cherrytomaten
3 el olijfolie
1 ui
1 teen knoflook

Spaghetti à la crème
450 gr spaghetti
750 gr spinazie à la crème
2 rode uien
3 tenen knoflook
300 gr gerookte spekreepjes
150 gr cherrytomaten
75 gr parmezaan of geraspte kaas

Stracciatella panna cotta
500 ml slagroom
2 zakjes vanillesuiker (8 gram per stuk)
40 gr suiker
3,5 blaadjes gelatine
65 gr pure chocola

Films en seriesFilms en series

Zo maak je het klein prijsje menu

Stracciatella panna cotta

Als eerste maak je de panna cotta, dat kan je eventueel al een dag van te voren doen. Je kan ze gewoon in de koelkast laten staan tot jullie ze gaan eten. Het is een heerlijk Italiaans toetje dat je heel simpel en met maar 5 ingrediënten maakt. Serveer ze eventueel nog met wat fruit of opgeklopte slagroom, een lekkere afsluiting van je dinertje!

Bekijk hier het recept voor stracciatella panna cotta >>

Aardappeltortilla

Als tweede bereid je de aardappeltortilla vast voor. De Spaanse tortilla is eigenlijk een soort omelet met aardappel. Je hebt wat geduld nodig bij de bereiding, want de aardappels moet eerst langzaam gebakken worden tot ze zacht zijn. En de tortilla bak je daarna ook langzaam op laag vuur, zodat het niet verbrand. Je serveert het met een lekkere zelfgemaakte tomatensaus en gebakken salamiblokjes.

Hier lees je het volledige recept voor de aardappeltortilla met salami >>

Spaghetti à la crème

Dan de spaghetti met spinazie à la crème, een makkelijk en smaakvol gerecht dat ook perfect is voor een drukke doordeweekse dag. Terwijl de spaghetti kookt bereid je de saus in een minuut of 10, als je zorgt dat de spinazie à la crème al ontdooid is. Geen probleem dus om tijdens je etentje te nog even te bereiden. Zorg dat je van te voren alvast de ui, knoflook en cherrytomaten snijdt.

Lees hier hoe je de spaghetti à la crème maakt >>

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.