Back to the 90's menu

Ben je ook halverwege de jaren 80 geboren? Dan is dit menu pure nostalgie voor je! Drie gerechten die in de jaren 90 op de markt kwamen en die mij echt terugbrengen naar mijn kindertijd/jeugd. Heb jij dat ook bij vissticks, Chicken Tonight en Viennetta?

Met dit menu maak je deze bekende gerechten zelf, maar dan wel met een twist. Je begint met vissticks van zalm, heerlijk met een zelfgemaakte remoulade saus. Daarna serveer je Chicken Tonight tomatenroom, maar dan met wat extra pit. Als toetje maak je zelf een Viennetta ijsstaart, maar deze Viennetta maak je met koffie-ijs en witte chocola. Dat wil je proeven!

Ik vond het trouwens heel lastig kiezen tussen Chicken Tonight en Aardappels Anders voor dit menu. Uiteindelijk toch gekozen voor de Chicken Tonight, maar ik maakte de Aardappel Anders gewoon een andere keer alsnog. Dat recept komt binnenkort ook nog online!

Ingrediënten voor 4 personen

Vissticks van zalm
550 gr zalm
80 gr bloem
75 gr paneermeel
2 eieren
Zonnebloemolie om in te bakken
Remoulade saus
90 gr mayonaise
25 gr mosterd
25 gr kappertjes
35 gr augurk
Snuf zout
5 gr peterselie

Chicken Tonight tomatenroom met pit
15 gr boter
1 ui
1 knoflookteentje
80 gr tomatenpuree
2 tl gerookt paprikapoeder
0,5 à 1 tl chilipoeder
2 tl gedroogde peterselie
2 tl gedroogd korianderblad
1 rode paprika
1,5 el bloem
4 tomaten
1 kippenbouillonblokje
1 el citroensap
100 ml kookroom
400 gr kip(dij)filet
400 gr sperziebonen (gedopt)
Ca. 300 gr rijst

Koffie Viennetta met witte chocola
1 blikje gecondenseerde melk
500 ml slagroom
2 espresso's of sterke koffie (60 ml in totaal)
2 zakjes instant koffie (1,8 gr per stuk)
1 el bruine basterdsuiker
200 gr witte chocola
Beetje cacao en pure chocola voor eroverheen

Jumbo.com - Voorjaar Voordeel

Zo maak je dit 90's menu

De gerechten uit dit menu zijn allemaal redelijk makkelijk te maken en ook vrij snel klaar. De vissticks kan je wel het beste pas vlak voor het eten maken, maar de saus maak je van te voren. Ook de Chicken Tonight maak je van te voren, zodat je het alleen nog op hoeft te warmen en de rijst moet koken. De koffie Viennetta maak je gewoon één of meerdere dagen van te voren, dat blijft wel goed in de vriezer.

Koffie Viennetta met witte chocola

Maak het toetje lekker op tijd, dan heb je daar geen omkijken meer naar. Het is ook helemaal niet moeilijk om te maken en je hebt er geen ijsmachine voor nodig. De basis van dit ijs bestaat namelijk maar uit 2 ingrediënten, alleen slagroom en gecondenseerde melk. Dat is zoet en vet genoeg om niet meer te hoeven roeren tijdens het bevriezen. Ideaal dus.

 Hier lees je het recept voor koffie Viennetta met witte chocola >>

Chicken Tonight tomatenroom met pit

Als tweede ga je aan de slag met de Chicken Tonight. Voordat ik er zelf mee aan de slag ging maakte ik nog een keer de 'echte' versie uit de pot. Want dat was zeker 10 jaar geleden en ik moest natuurlijk wel even weten hoe het ook alweer smaakte. Heel eerlijk, ik vond het een gigantische tegenvaller. Wat mij betreft veel te weinig smaak. Een goede reden om het gewoon lekker zelf te maken. Je kunt het gerecht al helemaal klaar maken t/m stap 7. Maar kook de rijst terwijl jullie het voorgerecht eten en warm ondertussen de Chicken Tonight op laag vuur op met de sperziebonen erbij.

Klik hier voor het recept van Chicken Tonight tomatenroom >>

Vissticks van zalm

Deze zelfgemaakte vissticks zijn een stuk lekkerder dan de 'echte' variant uit de diepvries. Niet alleen gebruik je verse vis, door ze zelf in olie te bakken word het korstje ook nog eens perfect krokant. Je bakt ze het liefst direct voor jullie gaan eten. Zorg dat je de remoulade alvast van te voren maakt, snij de zalm vast in gelijke stukken en zet de bakjes met bloem, ei en paneermeel klaar. Op die manier ben je eigenlijk zo klaar en dan zien je gasten wel dat je deze vissticks echt helemaal zelf hebt gemaakt van lekker verse vis.

Hier lees je het recept voor vissticks van zalm >>

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.