Komkommerrolletjes met garnaal en avocado

Op zoek naar een voorgerecht waar je jouw gasten mee verrast? Maak dan deze komkommerrolletjes met garnaal en avocado. Ze zien er prachtig uit en smaken ook nog eens heerlijk. Je geeft de garnalen een lekker crunchy korstje met chilisaus en panko. De avocado maakt de rolletjes heerlijk romig.

De rolletjes zijn gebaseerd op sushi, maar dan zonder de rijst. Daardoor is het een lekker licht voorgerecht. Serveer het met eetstokjes en sojasaus en je maakt de sushi gevoel compleet ;)

Ingrediënten voor 4 personen

2 komkommers
2 avocado's
10 à 12 grote tijgergarnalen
75 gr chilisaus
60 gr panko
50 gr bloem
Handje sesamzaadjes
40 gr wortel (geraspt of julienne)
2 bosuitjes
Zonnebloem olie om in te bakken
Sojasaus naar smaak

KokenKoken

Zo maak je komkommerrolletjes met garnaal en avocado

  1. Neem een dunschiller en snij over de lengte dunne plakken van de komkommers. Snij tot aan de zaadlijsten, die kan je hier niet voor gebruiken maar bewaar ze voor bijvoorbeeld een salade. De buitenste plakken met alleen schil gebruik je ook niet.
  2. Leg alle plakken naast elkaar op keukenpapier, zorg dat ze elkaar steeds ongeveer half overlappen en dek af met keukenpapier, zodat het droogt.
  3. Pel de garnalen, maak ze schoon en dep ze droog. Prik ze nu over de lengte op satéprikkers, zodat ze recht zijn.
  4. Zet een bakje neer met bloem, een met chilisaus en een met panko. Haal de garnalen eerst door de bloem, dan de chilisaus en als laatste de panko.
  5. Verhit de zonnebloemolie tot ongeveer 165 graden en bak de garnalen in een paar minuten gaar en knapperig, laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
  6. Prak de avocado fijn met een vork. Haal het keukenpapier van de komkommer af en smeer de avocado over de onderste helft van de komkommers.
  7. Bestrooi met peper en zout. Leg de wortels erop.
  8. Trek de garnalen van de sateprikkers af (dit is een beetje een gepriegel) en leg de garnalen over de breedte ongeveer 2 cm van de onder rand van de komkommers.
  9. Snij de bosuitjes fijn en strooi eroverheen. Vouw nu de onderste 2 cm van de komkommer over de garnalen en druk iets aan. Rol de komkommers op tot één grote rol. Je kan hiervoor eventueel sushi matjes gebruiken.
  10. Om het extra stevig te maken kan je de rol nu strak in huishoudfolie wikkelen en even in de koelkast leggen, maar dat hoeft niet per se.
  11. Snij de rol in plakjes van één tot anderhalve centimeter. Serveer met wat sojasaus.

Eet smakelijk!


Deze recepten vind je vast ook lekker: