Hamkaas aardappels

Deze hamkaas aardappels zijn een lekker voorgerechtje of een goede borrelhap. Een lekker receptje dat door iedereen wel gewaardeerd zal worden. Van mijn mag ik ze vaker maken. Een goed idee, want ze zijn lekker makkelijk te maken.

Ik kookte ze trouwens als onderdeel van dit budget kerstmenu, een aanrader!

Ingrediënten voor 6 personen

Ca. 900 gr aardappels (1 grote of 2 kleine per persoon)
100 gr hamblokjes
100 gr geraspte kaas
2 bosuitjes
Zout en peper naar smaak
Saus voor erbij (bv. knoflooksaus, mayonaise of zure room)

Zo maak je de hamkaas aardappels

  1. Warm de oven voor op 200 graden en breng een pan water aan de kook met wat zout.
  2. Was de aardappels goed schoon en kook ze 10 minuten met schil. Giet af en laat even afkoelen.
  3. Snij ondertussen de bosui in ringetjes en meng de helft van de bosui met de kaas en de hamblokjes. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Snij de aardappels over de lengte doormidden en hol ze uit. Ik vond dat het makkelijkste met een aardappelschilmesje, maar het kan ook met een lepel. Doe het wel voorzichtig, zodat de aardappels heel blijven.
  5. Leg op een bakplaat met bakpapier en smeer alle aardappeltjes in met olijfolie en bestrooi met een beetje peper en zout.
  6. Bak 8 tot 10 in de voorverwarmde oven en vul de aardappels dan met het hamkaasmengsel.
  7. Bak nog eens 8 tot 10 minuten.
  8. Leg de aardappels op bordjes, bestrooi met de rest van de bosui en eventueel nog wat peper en zout. Serveer met saus of zure room.

Eet smakelijk!

Combineer de hamkaas aardappels met een van deze hoofdgerechten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.