Deze brie loempia's zijn een lekker vegetarisch voorgerechtje. De combinatie van brie en aardbeien in een knapperig filodeeg rolletje met een drizzle van balsamico creme is echt heerlijk! Zoet en zout tegelijk is wat mij betreft altijd goed.
De loempia's zijn een onderdeel van het 5 ingrediënten menu, dus je hebt er ook maar 5 ingrediënten voor nodig. Best handig en makkelijk dus! Ik kan eigenlijk geen reden bedenken om ze niet te maken ;)
Ingrediënten voor 4 personen (8 loempia's)
8 fellen filodeeg van ca. 24X18cm
160 gr brie
8 grote aardbeien
80 gr roomboter
4 tl balsamico crème
Zo maak je deze brie loempia's met aardbeien en balsamico crème
- Haal het filodeeg uit de vriezer en laat in de verpakking helemaal ontdooien. Trek daar zeker een uur voor uit.
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snij de brie 16 in reepjes van 8 tot 10 cm lang. En snij de aardebeien in kleine stukjes.
- Smelt de boter en leg de plakken filodeeg klaar, snij ze indien nodig op maat.
- Besmeer een plak filodeeg met boter en vouw dubbel over de lange kant, zodat je een vel van 12 bij 18 overhoudt. Smeer de bovenkant weer in met boter.
- Leg 2 stukjes brie en 1 in stukjes gesneden aardbei over de breedte van het filodeeg, ongeveer een cm uit de kant. Betrooi met peper en een klein beetje zout.
- Vouw het uiteinde eroverheen en vouw daarna de zijkanten eroverheen. Rol vervolgens strak op. En smeer het rolletje weer in met wat boter. Leg op een bakplaat met bakpapier. (of in een vochtige theedoek als je ze nog niet meteen gaat bakken).
- Herhaal voor de andere 7 loempia's en bak ze dan in 15 tot 20 minuten goudbruin en knapperig.
- Leg 2 loempia's op 4 borden en besprenkel met de balsamico crème. Bestrooi eventueel nog met wat extra peper.
Reactie plaatsen
Reacties