Misosoep met gember en spinazie

Dit soepje smaakt heerlijk, is helemaal plantaardig, erg gezond en ook nog makkelijk en snel te maken. Een perfect voorgerechtje dus, met de Japanse smaakmakers van miso, mirin en sojasaus. Zo combineer je umami, zoet en zout in één soepje.

Verder zit de soep vol verse groenten, in dit geval ui, wortel en spinazie. Je kan hierin heel makkelijk variëren, zo zijn shiitake of paksoi ook erg lekker. Of maak er een hoofdgerecht van door noedels en vlees of bonen toe te voegen.

Ingrediënten voor 3 à 4 personen

1 kleine ui
150 gr waspeen
2 tl geraspte gember
100 gr spinazie
2 el miso
1 el mirin
1 el Japanse sojasaus
Eventueel wat verse peterselie voor ganering

Jumbo.com - Voorjaar Voordeel

Aan de slag met de misosoep

  1. Doe de miso in een bakje en voeg 2 el koud water toe, roer door tot een glad papje. Hierdoor mengt het straks egaal door de soep.
  2. Snipper de ui en snij de waspenen over de lengte in vieren en dan in kleine stukjes.
  3. Verhit een klein beetje (plantaardige) olie in een soeppannetje en fruit de ui, wortel en gember een minuutje aan.
  4. Voeg dan 800 ml warm water toe (niet kokend heet) en breng rustig aan de kook. Laat 3 minuten koken.
  5. Snij ondertussen de spinazie wat kleiner en voeg na 3 minuten toe. Laat nog 2 minuten meekoken.
  6. Haal dan de soep van het vuur en voeg het misopapje, de mirin en de sojasaus toe. Proef en voeg eventueel nog wat extra van de smaakmakers toe.
  7. Schep in kommen en garneer met wat verse peterselie.

Eet smakelijk!


Serveer één van deze hoofdgerechten na de misosoep: