Rabarber ijs (yoghurt én vegan variant)

Gepubliceerd op 8 augustus 2021 om 08:00

Echt jammer dat het rabarberseizoen zo kort is! Ik vind 't zo lekker! Deze keer maakte ik er ijs van. Eén op yoghurtbasis en een vegan variant met Alpro whipping en sojadrink. Allebei erg lekker, alhoewel de yoghurtvariant wel mijn favoriet is. Maar ik hou nou eenmaal van yoghurtijs...

Eigenlijk is het rabarberseizoen al voorbij, maar dit rabarberijs kan je ook prima maken met rabarber uit een potje. Dus ook midden in de winter kan je van dit heerlijke ijs genieten. Je hebt dan aan een potje van ongeveer 400 gr genoeg. Laat het wel even uitlekken voordat je het aan je ijsbasis toevoegt. 

Rabarber yoghurtijs

500 gr verse rabarber
50 gr honing
100 ml water
250 ml slagroom
400 gr volle yoghurt
75 suiker

Vegan rabarberijs

500 gr verse rabarber
125 gr suiker
75 ml water
Sap van 1 limoen
250 ml Alpro Whipping
350 ml ongezoete sojadrink

Zo maak je rabarberijs

  1. Doe het rabarber en het water met de honing of met 50 gr suiker en het sap van de limoen in een pannetje. 
  2. Kook in ongeveer 10 minuten zacht, schenk in een vergiet en laat uitlekker en afkoelen.
  3. Doe de overige ingrediënten (slagroom, yoghurt en suiker, of Alpro Whipping, Sojadrink en suiker) in een blender en mix door elkaar.
  4. Voeg dan de rabarber toe en mix mee, zodat de rabarber fijngemalen wordt.
  5. Zet de ijsmachine aan en giet het (toekomstige) ijs erin als de ijsmachine koud is. Laat de ijsmachine zijn werk doen, bij mij duurde dat ongeveer 50 minuten.
  6. Bewaar het ijs in de vriezer en haal het er 10 minuutjes voor serveren uir. Serveer eventueel met wat aardbeien of blauwe bessen. 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.