Ben je bekend met sabayon? Het is een middeleeuws dessert uit Italië, dat bestaat uit opgeklopte eidooiers, suiker en een alcoholische drank. Traditioneel wordt marsala gebruikt en dat deed ik voor dit recept ook. Maar je kan het vervangen voor iedere soort drank die lekker vindt. Ik ben zeker van plan om het nog eens te maken met Licor 43 en Jack Daniels Fire!
Je kan het gewoon los eten, maar ik vind sabayon vooral heel lekker als een soort saus bij vers fruit. Deze keer aardbeien, maar ook daarin kan je naar hartenlust variëren. Hou er wel rekening mee dat je de sabayon niet van te voren klaar kan maken, het zakt weer in als je het niet meteen serveert.
Ingrediënten voor ca 4 toetjes
40 gr eidooiers (2 medium eieren)
25 gr suiker
45 gr marsala (of andere drank)
500 gr aardbeien
Zo maak je sabayon
- Bereid eerst het fruit voor, snij in stukjes en verdeel over 4 kommetjes.
- Zet een pan met een laag water op het vuur.
- Doe de eieren en suiker in een ruime kom die in de pan past. Klop de eieren bleek en luchtig.
- Klop geleidelijk de marsala erdoor.
- Zet dan de kom op de pan met heet water en blijf kloppen tot het mengsel een temperatuur van 65 graden heeft.
- Je kan het nu direct warm serveren. Verdeel het in dat geval over de kommetjes met fruit en geniet ervan!
- Serveer je het liever koud, haal dan van de pan en blijf kloppen tot het mengsel is afgekoeld tot kamertemperatuur. Schep daarna over het fruit.
Eet smakelijk!
Combineer de sabayon met een van deze hoofdgerechten:
Reactie plaatsen
Reacties