Noorse vissoep

Gepubliceerd op 7 mei 2021 om 08:02

Deze soep is heerlijk romig en bevat ook nog eens lekker veel groente. Het is echt comfortfood, maar tegelijkertijd ook nog eens heel gezond. Mijn vriend baalde behoorlijk toen bleek dat ik precies genoeg had gemaakt voor 2 personen en hij dus niet nog eens kon opscheppen.

Ik maakte de soep als onderdeel van het Scandinavische menu. Je kan de soep dan alvast bijna helemaal bereiden. Wacht alleen met het toevoegen van de vis en garnalen (stap 8) tot het voorgerecht op is. Na stap 7 zet je het vuur uit en je gaat verder met stap 8 als je echt wil gaan eten, op die manier worden de vis en garnalen niet te gaar. 

Ingrediënten voor 6 personen

600 gr kabeljauwfilet of schelvisfilet
Stuk of 20 garnalen
225 gr pastinaak
225 gr knolselderij
450 gr wortel
15 gr gezouten boter
25 gr bloem
1,5 liter kokendheet water
3 blokjes visbouillon
150 ml kookroom
3 eidooiers
1 citroen
1 tl kerriepoeder
1/2 tl cayennepeper
Bieslook naar smaak

Zo maak je deze Noorse vissoep

  1. Kook anderhalve liter water in de waterkoker.
  2. Snij de pastinaak, knolselderij en de helft van de wortels in blokjes.
  3. Smelt de boter in een ruime soeppan en bak de bloem een paar minuutjes, voeg dan de gesneden groenten toe en bak nog minuutje.
  4. Verkruimel de visbouillonblokjes en giet het hete water erbij. Breng aan de kook en laat een kwartiertje koken.
  5. Snij ondertussen de rest van de wortel in plakjes en de vis in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm.
  6. Pers de citroen uit en roer de eidooiers samen met de kookroom, het kerrie en cayennepeper door het sap.
  7. Pureer de soep en voeg de wortels toe, kook 5 minuutjes en roer dan het eimengsel erdoor.
  8. Voeg dan de vis en garnalen toe en laat deze in 5 minuten zachtjes gaar koken.
  9. Snij ondertussen de bieslook fijn.
  10. Breng de soep op smaak met zout en serveer met de bieslook.

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.