Heb jij een romantisch etentje op de planning staan? Dan is dit dinner date menu iets voor jou! Het spreekwoord luidt niet voor niks 'liefde gaat door de maag', met dit menu komt dat zeker goed. Je zet drie gangen op tafel die niet alleen heerlijk smaken, maar er ook nog lieflijk uitzien. Serveer het hoofdgerecht en eventueel het toetje als een shared dining gerecht en je romantische avond is compleet.

Je start met mini quiches van bietjes, die je maakt met brood en in de vorm van een hartje (een beetje dan...) Daarna serveer je Aziatische varkenswangen met geroosterde bloemkool in een beslagje en gebakken aardappels. Serveer alles in kommetjes midden op tafel, zodat jullie gezellig kunnen delen. Wat mij betreft is tiramisu het ultieme toetje voor een romantisch etentje. En met deze kersenvariant met kandijkoeken en Baileys maak je niet alleen je date, maar ook jezelf blij!

Ingrediënten voor 2 personen

Mini quiche met bietjes
4 witte borterhammen
125 gr gekookte bietjes
50 gr feta
2 takjes takjes tijm
1 ei
25 ml kookroom
0,25 rode ui
Peper en zout
Kookring van ca. 10 cm
Muffin bakvorm
Eventueel een flink stuk aluminiumfolie

Aziatische varkenswangen 
4 varkenswangen
1 tl sesamolie
1 ui
2 tl gemberpuree
2 tl knoflookpuree
0,5 tl kurkuma
0,5 tl citroengras
0,5 tl laos
0,5 tl korianderpoeder
2 el lichte sojasaus
200 ml kokosmelk
200 ml water
4 gedroogde limoenblaadjes
2 gedroogde pepertjes
0,5 groentebouillonblokje
1 limoen
Geroosterde bloemkool
500 gr bloemkool
125 ml melk
50 gr bloem
0,25 tl zout
0,5 el knoflookpoeder
0,5 el korianderpoeder
0,5 el gemberpoeder
0,25 tot 0,5 tl chilipoeder
Aardappels
450 gr aardappels
0,5 tot 1 tl 5 spicespoeder
Sriracha mayonaise
75 gr mayonaise
10 gr sriracha
Sap van een halve limoen

Kersentiramisu met kandijkoeken en Baileys
120 gr mascapone
120 gr slagroom
15 gr vanillesuiker
10 gr witte basterdsuiker
125 gr kandijkoeken
175 gr kersen vlaaivulling
Scheut Baileys
Pure chocoladekrullen of vlokken

KokenKoken

De recepten voor het dinner date menu

Zowel de tiramisu, bietenquiches, als de varkenswangen kun je van te voren al helemaal klaar maken. Dan ben je dus al een heel eind op weg. Alleen de aardappels en bloemkool kan je beter pas vlak voor het serveren afmaken. Als je dat wat sneller af wilt hebben kun je voorgekookte aardappels gebruiken.

Aziatische varkenswangen met geroosterde bloemkool

Je begint met hoofdgerecht, want de varkenswangen moeten ongeveer 3 uur stoven. Terwijl die op het vuur kun je vervolgens de tiramisu en bietenquiches maken. Ga dan daarna verder met de bloemkool en aardappels voor het hoofdgerecht, zodat je die vers en warm kan serveren. Je maakt er een sriracha mayonaise bij waar je zowel de bloemkool als aardappels lekker in kan dippen.Check het recept via de link hieronder ook voor een aantal tips om het wat sneller, makkelijker en met minder ingrediënten te maken.

Klik hier voor het recept voor Aziatische varkenswangen met geroosterde bloemkool >>

Kersentiramisu  met kandijkoeken en Baileys

 Deze tiramisu is makkelijk te maken, want ik ging voor een versie zonder eieren. Maak het wel op tijd, zodat het een paar uur in de koelkast kan staan. Op die manier stijft het goed op en trekt de Baileys lekker in de kandijkoekjes. Die combi is trouwens echt goddelijk! Voor wat extra romantiek serveer je de toetjes in één groot glas in plaats van twee kleintjes en eet je hem lekker samen op.

Hier vind je het recept voor kersentiramisu  met kandijkoeken en Baileys >>

Mini quiches met bietjes

Met deze hartvormige en rood-roze gevulde quiches start je dinner date meteen goed. Ze zien er schattig uit, maar smaken ook nog eens heerlijk. In plaats van deeg te maken, gebruik je gewoon witte boterhammen die je uitsnijdt en in een muffinvorm doet. Bak ze tijdens de voorbereiding alvast 12 minuten en dan vlak voor het serveren nog eens 12 minuten. Dan zijn ze lekker warm en wordt het brood niet te hard door te lang bakken.  

Lees hier hoe je mini quiches met bietjes maakt >>

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.